Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα “βόμβα”! Και ο Πομπέο “παρών” στο τηλεφώνημα Τραμπ – Ζελένσκι!

Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον Ζελένσκι!

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο συμμετείχε στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε η Wall Street Journal.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία του Ιουλίου πυροδότησε την… φωτιά στις ΗΠΑ! Και βεβαίως βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας που ξεκίνησε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Τραμπ.

Σφίγγει ο κλοιός για Τραμπ!

Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ!

Τρεις Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν σήμερα ότι κλήτευσαν τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Ουκρανίας, να παραδώσει έγγραφα σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε η Βουλή για την ενδεχόμενη παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Οι Δημοκρατικοί επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας της Βουλής υπογραμμίζουν στη γραπτή τους ανακοίνωση ότι ο Τζουλιάνι παραδέχθηκε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της Ουκρανίας να «βάλει στο στόχαστρο» τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και πιθανό πολιτικό αντίπαλο του Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2020.

Απαιτούν από τον Τζουλιάνι να παραδώσει τα έγγραφα έως τις 15 Οκτωβρίου.

Πίεσε… κι άλλους ο Τραμπ;

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πίεσε (και) τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πρόσφατα οι δύο ηγέτες.

Φέρεται να του ζήτησε να βοηθήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συγκεντρώσει πληροφορίες για μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήλπιζε ότι θα προκαλούσε πλήγμα στην αξιοπιστία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις