Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα Υόρκη: Οι γονείς της ογκολόγου ήταν στο σπίτι όταν σκότωσε το παιδί της και αυτοκτόνησε

Νέα Υόρκη: Οι γονείς της ογκολόγου ήταν στο σπίτι όταν σκότωσε το παιδί της και αυτοκτόνησε
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φως στις λεπτομέρειες της τραγωδίας προσπαθούν να ρίξουν τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ και οι έρευνες των Αρχών, για την ογκολόγο στη Νέα Υόρκη που σκότωσε το 4 μηνών μωρό της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, με γείτονα να αποκαλύπτει ότι η αστυνομία και τα ασθενοφόρα είχαν κληθεί πολλές φορές στο σπίτι.

Όπως αναφέρει ο 71χρονος γείτονας της ογκολόγου στη Νέα Υόρκη, ο Μπομπ Στιούαρτ, «μέσα στο καλοκαίρι ασθενοφόρα και αστυνομικοί είχαν έρθει δύο, ίσως τρεις φορές αυτό το καλοκαίρι. Τουλάχιστον δύο φορές».

«Είδα την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να φτάνουν», είπε ο 71χρονος για όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της τραγωδίας με την ογκολόγο Δρ. Κρίσταλ Κασκέτα, που πυροβόλησε και σκότωσε την 4 μηνών κόρη της πριν αυτοκτονήσει. Τραγική λεπτομέρεια, οι γονείς της ήταν στο σπίτι την ώρα του περιστατικού…

Βέβαια, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, δεν είναι σαφές γιατί η αστυνομία και τα ασθενοφόρα είχαν κάνει τόσες επισκέψεις στο σπίτι της ογκολόγου. Η Κασκέτα μπήκε στο δωμάτιο του μωρού της γύρω στις 07:00 το πρωί του περασμένου Σαββάτου (5.8.2023), πυροβόλησε το παιδί και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, είπαν οι Αρχές στην εφημερίδα The Journal News.

«Κάποιος από το εσωτερικό του σπιτιού κάλεσε το 911», δήλωσε αστυνομικός στο NBC News και πρόσθεσε ότι «ο άνθρωπος αυτός άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό, αλλά νόμιζε ότι κάτι είχε πέσει. Στη συνέχεια άκουσε τον δεύτερο πυροβολισμό πριν προλάβει να φτάσει στο δωμάτιο για να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν εντάξει και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη. Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τη γιατρό και το μωρό της νεκρούς. Γνωρίζουμε, 100%, χωρίς αμφιβολία, ότι επρόκειτο για δολοφονία-αυτοκτονία».

Ο σύζυγος της Κασκέτα και πατέρας της 4 μηνών κόρη τους, ο 37χρονος Τιμ Τάλτι, έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι και δεν μπόρεσε να αποτρέψει την τραγωδία. Το παιδί ήταν το μοναδικό της οικογένειας και, σύμφωνα με τους γείτονες, δεν ήξεραν καν ότι η ογκολόγος ήταν έγκυος.

«Πολύ κλειστοί άνθρωποι, εσωστρεφείς», είπε ο 71χρονος γείτονας. «Ήρθαν και συστήθηκαν όταν μετακόμισαν πριν από δύο χρόνια περίπου, και μετά δεν ξανακούσαμε νέα τους. Δεν ξέραμε καν ότι ήταν έγκυος». Από τη μεριά του, ένας άλλος γείτονας δήλωσε ότι ξύπνησε από την φασαρία που άκουσε το πρωί του Σαββάτου.

«Ο σκύλος μας ο Μπρούνο άρχισε να τρελαίνεται στις 6:45. Ξύπνησα, ο σκύλος είχε φρικάρει και σκέφτηκα ότι έπρεπε πραγματικά να βγει έξω, οπότε τον έβγαλα βόλτα και τότε ήταν που εμφανίστηκε η αστυνομία, το ασθενοφόρο. Ήταν πολύ καλοί άνθρωποι, πολύ ευχάριστοι, και μετακόμισαν εδώ πριν από δύο χρόνια περίπου, και τους έχω δει ίσως δύο φορές από τότε», είπε για τη Δρ. Κασκέτα και τον σύζυγό της. «Είναι φρικτό. Πώς μπορεί να συνεχίσει να χάνει όλη την οικογένειά του με τη μία; Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό; Είναι απίστευτο», πρόσθεσε.

Θρηνούν φίλοι και συγγενείς – Δεν καταλαβαίνουν τι έφταιξε

Το τι ακριβώς οδήγησε στο τραγικό περιστατικό παραμένει ασαφές. Οι αναρτήσεις του ζευγαριού στα social media έδειχναν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι μετά το γάμο τους το 2019. Φίλοι, ασθενείς και συνάδελφοι της Κασκέτα έκαναν σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις έγινε γνωστή η τραγωδίας για να εκφράσουν το σοκ τους.

«Μια συγκλονιστική & τρομερή τραγωδία. Ήταν ένα αστέρι στον τομέα της, αφοσιωμένη και αξιαγάπητη, έξυπνη και ανταγωνιστική. Δεν ξέρω τι συνέβαινε στη ζωή της και ένιωσε ότι αυτό ήταν το καλύτερο τέλος στην ιστορία της, αλλά ξέρω ότι μια μεγάλη κοινότητα επιζώντων, ασθενών και συναδέλφων είναι συντετριμμένη. Θα μου λείψει πολύ. Νοιάζονταν βαθιά για τους ασθενείς της και είμαι ευγνώμων που ήμουν ένας από αυτούς», έγραψε κάποιος ασθενής της στο Facebook.

«Απολύτως συντετριμμένη ακούγοντας αυτό για την Κρίσταλ Κασκέτα», «Ήταν φίλη μου στο Albany Med και στην ειδικότητα. Πάντα την θαύμαζα», «Τι φρικτά νέα μόλις άκουσα στις ειδήσεις», « Δρ. Κρίσταλ Κασκέτα, ήσασταν πιστή στο επάγγελμά σας. Ήσασταν στοργική και πολύ συμπονετική με τους ασθενείς σας. Θα μου λείψουν οι συζητήσεις μας. Μακάρι εσείς και το παιδί σας να αναπαυθείτε», ήταν μερικά από τα σχόλια.

Το Mount Sinai Health System στο οποίο εργαζόταν η γιατρός πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του: «Η κοινότητα του Mount Sinai είναι πολύ θλιμμένη από την τραγική απώλεια μιας γιατρού του Mount Sinai Health System και του παιδιού της. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους ασθενείς της Δρ. Κασκέτα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις