Κόσμος

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της αιματηρής επίθεσης στο μετρό

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης. Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από χθες Τρίτη (12.4.2022) για τον εντοπισμό του 62χρονου Φρανκ Τζέιμς.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να πήγε χθες στο μετρό της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, φορώντας στολή εργάτη με πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα, καθώς πέταξε καπνογόνα μέσα σε βαγόνι και άνοιξε πυρ κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Τζέιμς συνελήφθη χάρη στην αξιοποίηση πληροφορίας που έλαβαν οι αρχές κατά την επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, η οποία διήρκεσε περίπου 30 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανκ Τζέιμς, ο οποίος συνελήφθη στη συνοικία Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν, αναγνωρίστηκε από περαστικούς που δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες αξιοποίησε η αστυνομία για να φθάσει στα ίχνη του.

Φέρεται, ακόμη, να είχε νοικιάσει ένα φορτηγό U-Haul, το οποίο είχε πινακίδες της Αριζόνα και βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Το κλειδί του αυτοκινήτου βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, καθώς επίσης και μια πιστωτική κάρτα με την οποία νοίκιασε το φορτηγό από τη Φιλαδέλφεια. Ο 62χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει βίντεο με τα οποία εξαπέλυε επιθέσεις στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1514040368773402630

https://twitter.com/MMPLLCNews/status/1514003490976284675

Από την επίθεση οι τραυματίες ανέρχονται σε 29 και δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός.

«Συμπολίτες μου Νεοϋορκέζοι, τον πιάσαμε!», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου. «Θα προστατεύουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης και θα συλλαμβάνουμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους Νεοϋορκέζους», συμπλήρωσε.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιγαντώνεται η σύρραξη στη Μέση Ανατολή: Πολεμική νύχτα με βομβαρδισμούς στην Τεχεράνη και εισβολή Κούρδων μαχητών στο Ιράν
Την ίδια ώρα, το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πυρηνική εγκατάσταση του Ισραήλ αν επιδιωχθεί αλλαγή καθεστώτος. Στοχεύει την πυρηνική εγκατάσταση της Ντιμόνα
U.S. Navy
Αναστάτωση στο Ακρωτήρι της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης: Ήχησαν σειρήνες – Το μήνυμα για απειλή
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κύπρου «σε σχέση με την ενεργοποίηση μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκε νωρίτερα στις Βρετανικές Βάσεις, διευκρινίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί οποιαδήποτε απειλή»
Ακρωτήρι 7
«Η Ισπανία θα συνεργαστεί με τον αμερικανικό στρατό», λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ – Διαψεύδει η Μαδρίτη
«Νομίζω ότι άκουσαν το μήνυμα του προέδρου χθες δυνατά και καθαρά. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον αμερικανικό στρατό», είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ 10