Κόσμος

Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της αιματηρής επίθεσης στο μετρό

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης. Οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από χθες Τρίτη (12.4.2022) για τον εντοπισμό του 62χρονου Φρανκ Τζέιμς.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να πήγε χθες στο μετρό της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, φορώντας στολή εργάτη με πορτοκαλί γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα, καθώς πέταξε καπνογόνα μέσα σε βαγόνι και άνοιξε πυρ κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έριξε καπνογόνα μέσα σε συρμό του μετρό και πυροβόλησε 10 επιβάτες. Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το βαγόνι στο οποίο επικράτησε πανικός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Τζέιμς συνελήφθη χάρη στην αξιοποίηση πληροφορίας που έλαβαν οι αρχές κατά την επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, η οποία διήρκεσε περίπου 30 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φρανκ Τζέιμς, ο οποίος συνελήφθη στη συνοικία Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν, αναγνωρίστηκε από περαστικούς που δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες αξιοποίησε η αστυνομία για να φθάσει στα ίχνη του.

Φέρεται, ακόμη, να είχε νοικιάσει ένα φορτηγό U-Haul, το οποίο είχε πινακίδες της Αριζόνα και βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Το κλειδί του αυτοκινήτου βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, καθώς επίσης και μια πιστωτική κάρτα με την οποία νοίκιασε το φορτηγό από τη Φιλαδέλφεια. Ο 62χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει βίντεο με τα οποία εξαπέλυε επιθέσεις στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1514040368773402630

https://twitter.com/MMPLLCNews/status/1514003490976284675

Από την επίθεση οι τραυματίες ανέρχονται σε 29 και δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός.

«Συμπολίτες μου Νεοϋορκέζοι, τον πιάσαμε!», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου. «Θα προστατεύουμε τους κατοίκους αυτής της πόλης και θα συλλαμβάνουμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να σκορπίσουν τον τρόμο στους Νεοϋορκέζους», συμπλήρωσε.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η πόλη της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει μια έξαρση της εγκληματικότητας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των κρουσμάτων ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από τη χώρα
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
7