Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα Ζηλανδία: lockdown τέλος στο Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία: lockdown τέλος στο Όκλαντ

Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, όπου ύστερα από τρεις εβδομάδες αίρονται τα μέτρα και η… καραντίνα.

Τα σχολεία του Όκλαντ άνοιξαν ξανά το πρωί της Δευτέρας (31.08.2020), καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας βγαίνει από ένα lockdown τριών εβδομάδων και οι αρχές εκφράζουν την πεποίθηση ότι υποχωρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι κάτοικοι της μεγάλης πόλης του Βόρειου Νησιού μπορούν και πάλι να βγαίνουν από τα σπίτια τους, όμως παραμένουν απαγορευμένες οι συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, πλην των σχολείων.

Click4more Κορονοϊός: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν κατασκεύασε μόνη της μάσκα

Το lockdown είχε επιβληθεί στο Όκλαντ μετά την ανακάλυψη στις 12 Αυγούστου τεσσάρων κρουσμάτων στην περιοχή. Μέχρι τότε, είχαν περάσει 102 διαδοχικές ημέρες χωρίς καμιά τοπική μόλυνση.

Έκτοτε έχουν συνολικά μολυνθεί 141 άνθρωποι.

Η προέλευση της εστίας μόλυνσης δεν έχει προς το παρόν προσδιορισθεί και η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν θεώρησε αναπόφευκτο ότι νέα κρούσματα θα καταγράφονταν τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, έκρινε ότι είναι πλέον δυνατό να αρθεί το lockdown.

«Έχουμε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει», δήλωσε η Άρντερν στους δημοσιογράφους στο Όκλαντ. «Πρέπει όλοι να το σεβαστούν».

Η πρωθυπουργός, η οποία ανέβαλε για έναν μήνα τις βουλευτικές εκλογές που προβλέπονταν για τον Σεπτέμβριο, κάλεσε τους συμπατριώτες της να «διαδραματίσουν τον ρόλο τους» στη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Είναι φυσικό να αισθάνεσαι κουρασμένος, ολόκληρος ο κόσμος έτσι αισθάνεται», είπε. «Όμως σε σύγκριση με τους άλλους, τα καταφέρνουμε πολύ καλά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις