Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν για το βαλλιστικό του πρόγραμμα

Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν για το βαλλιστικό του πρόγραμμα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε 13 πρόσωπα και 12 οντότητες μερικές ημέρες αφότου ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι “προειδοποίησε” το Ιράν για τη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου και άλλες δραστηριότητες.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τον κατάλογο των προσώπων και των οντοτήτων που αφορούν οι κυρώσεις, ορισμένα από τα οποία έχουν την έδρα τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον Λίβανο και στην Κίνα.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού ανοικτά της Υεμένης για να προστατεύει τις θαλάσσιες διελεύσεις από τις πολιτοφυλακές Χούτι που έχουν συμμαχήσει με το Ιράν, δήλωσαν σήμερα δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Το αντιτορπιλικό USS Cole έφθασε σε ορατή απόσταση από τα Στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, ανοικτά της βορειοδυτικής Υεμένης όπου θα διενεργεί περιπολίες, περιλαμβανομένης και της συνοδείας σκαφών, δήλωσαν οι αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το ένοπλο κίνημα των Χούτι επιτέθηκε σε σαουδαραβικό πολεμικό πλοίο ανοικτά της δυτικής ακτής της Υεμένης, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε