Κόσμος

Νέες απειλές Τσαβούσογλου παρουσία Μάας: Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει με την Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ώρα που ο χρόνος για την έναρξη των διερευνητικών επαφών μετρά αντίστροφα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπολύει νέες απειλές κατά της Ελλάδας, και μάλιστα στην κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο Τσαβούσογλου «στόχευσε» το Καστελόριζο για πολλοστή φορά, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί με απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία». 

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη» δήλωσε μάλιστα προκλητικά. 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι “δεν ξέρω γιατί η Ελλάδα είπε ότι θα συζητήσουμε μόνο θέματα θαλάσσιας δικαιοδοσίας ή ζητήματα που σχετίζονται με την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά αν αυτό ισχύει, δεν είναι μια σωστή προσέγγιση”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο: Η Ευρώπη «βράζει» λόγω του ακραίου καύσωνα - Εκατοντάδες νεκροί το τελευταίο 10ημερο
«Στον φούρνο» τουλάχιστον 150 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες - «Στο έλεος» του καύσωνα Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία και Ιταλία
Παρίσι