Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Νεκρός ο βομβιστής στο Όστιν του Τέξας – Τον εξουδετέρωσε η αστυνομία

βομβιστής Τέξας νεκρός

Ο ύποπτος πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις είναι νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την Αστυνομία του Τέξας. Ο βομβιστής εξουδετερώθηκε ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το NBC πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι ο βομβιστής είναι νεκρός μετά από επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik ο δράστης ενεργοποίησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί.

Μόλις χθες ένα από τα πακέτα – βόμβες που έστελνε ο βομβιστής του Τέξας εξερράγη τραυματίζοντας μια γυναίκα, υπάλληλο της εταιρείας μεταφορών FedEx.

Η προσπάθεια αποστολής δέματος – βόμβα μέσω FedEx ήταν, όπως όλα δείχνουν αυτή που έδωσε στις αρχές την άκρη του νήματος για να φτάσουν ως τον δράστη. Οι κάμερες τον κατέγραψαν την ώρα της αποστολής του δέματος και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 39χρονος στο Όστιν του Τέξας. Ακολούθησε διπλή επίθεση στις 12 Μαρτίου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 17χρονος και να τραυματιστεί μια 75χρονη γυναίκα, ενώ ο δράστης πραγματοποίησε μια τέταρτη επίθεση στις 18 Μαρτίου όταν κατάφερε να τραυματίσει δυο 20χρονους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις