Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο θρίλερ στο Penelopegate! Η φήμη για κράτηση και η έκτακτη ανακοίνωση του Φιγιόν

Νέο θρίλερ στο Penelopegate! Η φήμη για κράτηση και η έκτακτη ανακοίνωση του Φιγιόν

Ένα tweet που προκάλεσε… πανικό, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, Πενελόπ, κρατείται από τις δικαστικές αρχές και θα ανακριθεί για το σκάνδαλο με την αργομισθία της. Κάτι τέτοιο πάντως διαψεύδεται. Αίσθηση όμως προκάλεσε μια κίνηση του υποψηφίου της Δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, ο οποίος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις ενώ συναντήθηκε με Σαρκοζί και Ζιπέ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο δημοσιογράφος του ομίλου Mediapart, Μισέλ Ντελάν έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter πως η Πενελόπ Φιγιόν κρατείται προκειμένου να ανακριθεί για το Penelopegate. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, με μια σειρά από tweets, τόνισε πως η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από δικαστικές πηγές. «Λάθος μου λοιπόν. Ένα πολύ γρήγορο tweet, βασισμένο σε πληροφορίες από μια εξαιρετική πηγή», έγραψε. Όπως ανέφερε, δικαστικές πηγές διαψεύδουν την κράτηση της συζύγου του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Δείτε τα tweets

Κι αν η Πενελόπ Φιγιόν, ακόμη τουλάχιστον, δεν κρατείται, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα της ασκηθούν κατηγορίες για την πολύκροτη υπόθεση της αργομισθίας της, καθώς εμφανιζόταν ως βοηθός του συζύγου της αλλά δεν… δούλευε ποτέ και απλά πληρωνόταν από το γαλλικό κράτος.

Υπάρχει ακόμη ένα γεγονός που προαναγγέλλει εξελίξεις και μάλιστα άμεσα. Σήμερα Τετάρτη (01.03.2017) ο Φρανσουά Φιγιόν, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, επρόκειτο να παραβρεθεί στην ετήσια γεωργική έκθεση του Παρισιού, η οποία θεωρείται σημαντικός σταθμός των προεδρικών υποψηφίων.

Αιφνιδίως όμως και μετά από πληροφορίες της Journal du Dimanche πως και ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει κατάθεση στους δικαστικούς που ερευνούν τις κατηγορίες ότι πλήρωνε μέλη της οικογένειάς του για εικονικές θέσεις εργασίας τους στο κοινοβούλιο, ο δεξιός υποψήφιος ακύρωσε την επίσκεψή του και ανακοίνωσε πως το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδας) θα κάνει ανακοινώσεις.

Και φυσικά, όλοι περιμένουν με αγωνία τι έχει να πει κι αν τελικά θα αποφασίσει πως έφτασε τη στιγμή να παραιτηθεί από την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας.

Και εκείνο που ενισχύει ακόμη περισσότερο τους ψιθύρους της παραίτησης Φιγιόν είναι κάτι ακόμα: το πρωί της Τετάρτης ο Φιγιόν συναντήθηκε με τον Νικολά Σαρκοζί και τον Αλαίν Ζιπέ, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point. Δηλαδή με τον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο κατεβαίνει υποψήφιος και με τον άνθρωπο που νίκησε στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών και από τον οποίο στέρησε το χρίσμα του υποψηφίου.

Και όχι μόνο αυτό: ο Φιγιόν είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζιπέ, ο οποίος μάλιστα θα είναι στο πλευρό του όταν αργότερα θα κάνει δήλωση στον Τύπο! Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε πηγή προσκείμενη στον Ζιπέ. «Μίλησαν τηλεφωνικά σήμερα το πρωί. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή. Από πηγή προσκείμενη στο συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό πως ο Φιγιόν είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε