Κόσμος

Νέο βίντεο από το χτύπημα του Ισραήλ στην πυρηνική εγκατάσταση του Ισφαχάν – Σκοτώθηκε πυρηνικός επιστήμονας στο Ιράν

Νέες προειδοποιήσεις Ιράν για ΗΠΑ: «Πάρα πολύ επικίνδυνο για όλους» η εμπλοκή τους στον πόλεμο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) βίντεο που δείχνει τις συνέπειες από τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου (21.06.25) στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν στο Ιράν.

Μια πρώτη επίθεση στο Ισφαχάν στις 13 Ιουνίου κατέστρεψε πολλά κρίσιμα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών μετατροπής ουρανίου και των εργαστηρίων, σύμφωνα με τους IDF που προσθέτουν ότι οι επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως στόχο να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars από την επίθεση δεν υπήρξε διαρροή επικίνδυνων υλικών.

Σκοτώθηκε πυρηνικός επιστήμονας

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πυρηνικός επιστήμονας Isar Tabatabai-Qamsheh σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Qamsheh και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Τεχεράνη.

Νέες προειδοποιήσεις Ιράν για ΗΠΑ

Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί προειδοποίησε από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ότι θα ήταν «πάρα πολύ επικίνδυνο για όλους» αν οι ΗΠΑ εμπλέκονταν ενεργά στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του ήρθαν λίγες ώρες μετά την τοποθέτήση του ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα, όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις. 

Ο ίδιος εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το κατά πόσον η Τεχεράνη μπορεί πλέον να εμπιστευτεί την Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις, ευθυγραμμιζόμενος με την αντίληψη που επικρατεί στο Ιράν ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ να χρησιμοποίησαν την πρόταση περί διαπραγματεύσεων για να συγκαλύψουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.

«Δεν ξέρουμε πώς μπορούμε να τους εμπιστευθούμε πλέον. Αυτό που έκαναν ήταν, ουσιαστικά, προδοσία στη διπλωματία», είπε.

Κατά του Τελ Αβίβ στράφηκε ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ θα σύρει την περιοχή σε μία «ολική καταστροφή» με τις επιθέσεις τους κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να προλάβουν την εξέλιξη του πολέμου σε μία ευρύτερη πολεμική διαμάχη.

Ο Φιντάν κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες να σταθούν στο πλευρό του Ιράν κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η περιοχή έχει «πρόβλημα με το Ισραήλ», μετά από τις επιθέσεις του κατά της Γάζας, κατά του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης και κατά του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί το Κίεβο ότι «παίζει με τη φωτιά» στη Ζαπορίζια – Η Ουκρανία καταγγέλλει σκόπιμη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη Μόσχα
Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης παραμένει χωρίς εξωτερική παροχή ρεύματος για περισσότερο από μία εβδομάδα – Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Επίθεση στο Μάντσεστερ: Το Ισραήλ κατηγορεί τη Βρετανία για αδράνεια απέναντι στον αντισημιτισμό
Μετά τη σφαγή έξω από συναγωγή στο Μάντσεστερ, Ισραηλινοί υπουργοί κατήγγειλαν τη Μεγάλη Βρετανία, κατηγορώντας την ότι «προστατεύει τρομοκράτες» και ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού
Αστυνομικοί δίπλα στο πτώμα του δράστη στο Μάντσεστερ 1
Γερμανία: Άνοδος της AfD στις δημοσκοπήσεις – Η δυσπιστία απέναντι στην κυβέρνηση φτάνει σε ιστορικά υψηλά
Μια νέα δημοσκόπηση DeutschlandTrend φέρνει την ακροδεξιά AfD στην κορυφή μαζί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), την ώρα που η εμπιστοσύνη προς την κυβερνητική συμμαχία καταρρέει
AfD