Κόσμος

Νέο χτύπημα ισραηλινών χάκερς στο Ιράν: Στόχος τους το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Nobitex

Μία ημέρα μετά την επίθεση των χάκερς στην ιρανική τράπεζα Sepah
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μία ομάδα χάκερς που συνδέεται με το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε κυβερνοεπίθεση σε μία εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στο Ιράν.

Οι χάκερς που είναι γνωστοί ως Gonjeshke Darande ή «αρπακτικό σπουργίτι», οι οποίοι συνδέονται με το Ισραήλ, υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν σε  στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Nobitex του Ιράν, μόλις μία ημέρα μετά την παραβίαση των συστημάτων της ιρανικής τράπεζας Sepah.

Η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα «δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα και εσωτερικές πληροφορίες της Nobitex από το εσωτερικό της δίκτυο» σε 24 ώρες.

«Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία παραμείνουν εκεί μετά από αυτό το σημείο θα τεθούν σε κίνδυνο!», πρόσθεσε η ομάδα.

«Το χρηματιστήριο Nobitex βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών του καθεστώτος να χρηματοδοτήσει την τρομοκρατία παγκοσμίως, ενώ αποτελεί το αγαπημένο εργαλείο παραβίασης των κυρώσεων του καθεστώτος. Η Nobitex δεν προσποιείται καν ότι συμμορφώνεται με τις κυρώσεις. Στην πραγματικότητα, δίνει δημόσια οδηγίες στους χρήστες για το πώς να χρησιμοποιούν την υποδομή της ώστε να παρακάμπτουν τις κυρώσεις», αναφέρει η ομάδα «Gonjeshke Darande» σε ανάρτησή της στο Χ.

Η ομάδα ισχυρίστηκε χθες ότι χάκαρε την τράπεζα Sepah του Ιράν. Αναφορές στα social media σημείωναν ότι οι υπηρεσίες της τράπεζας δεν ήταν διαθέσιμες μετά την παραβίαση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγκάθι το ζήτημα της Ταϊβάν: Η σκληρή προειδοποίηση Σι σε Τραμπ – Το ζήτημα μπορεί να μας φέρει σε σύγκρουση
Παρά το μήνυμα συνεργασίας που έστειλαν στις εναρκτήριες δηλώσεις τους, ο Κινέζος πρόεδρος έδειξε τις «κόκκινες γραμμές» του - Η θέση της Κίνας και των ΗΠΑ για την Ταϊβάν
Σι Τζινπίνγκ τον Ντόναλντ Τραμπ
Με μεγάλες τιμές η υποδοχή του Τραμπ από τον Σι στο Πεκίνο - Η στρατιωτική παρέλαση και η αναφορά στην «παγίδα του Θουκυδίδη»
Μήνυμα συνεργασίας από τους δύο ηγέτες - «Υπέροχο μέλλον» υπόσχεται ο Αμερικανός ηγέτης στις σχέσεις των δύο χωρών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ