Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέος μεγάλος σεισμός 6,9 ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Νέος μεγάλος σεισμός 6,9 ρίχτερ στις Φιλιππίνες
Φωτό αρχείου REUTERS από τον πρώτο μεγάλο σεισμό του Σαββάτου, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έγινε νότια από τις Φιλιππίνες το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα / βράδυ Κυριακής στην Ελλάδα), όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Πρόκειται για τον τελευταίο σεισμό από μια σειρά που έπληξαν τις Φιλιππίνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο σεισμός σημειώθηκε μόλις πριν από τις 04.00 της Δευτέρας (τοπική ώρα / Κυριακή 22.00 ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 72 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Χινατουάν, στο νησί Μιντανάο. Το εστιακό του βάθος ήταν 30 χλμ.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών και των μετασεισμών του στην περιοχή αυτή.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων όπως και το Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Λίγο αργότερα, άλλος σεισμός, μεγέθους 5,4 βαθμών, καταγράφηκε από το USGS στην περιοχή, σε απόσταση 28 χλμ. ανατολικά της Αράς-Ασάν, σε βάθος 43 χλμ.

Σε μια αναθεώρησή του για το μέγεθος του σεισμού, το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Reuters, ότι ο σεισμός που έπληξε το Μιντανάο τα ξημερώματα της Δευτέρας ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, με εστιακό βάθος 38 χλμ.

Το GFZ νωρίτερα είχε εκτιμήσει το μέγεθος του σεισμού στους 6,3 βαθμούς.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις