Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

News(b)it: Η επικαιρότητα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ

News(b)it: Η επικαιρότητα που δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ

1. Ήταν φήμη, είναι αλήθεια. Ακόμη μια ταινία για το σκυλί της τεχνολογίας και οραματιστή Στιβ Τζομπς πήρε το πράσινο φως για παραγωγή αλλά αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας Άστον Κούτσερ για να υπερασπιστεί τον μεγιστάνα του Σακραμέντο στην μεγάλη οθόνη. Με μία κίνηση αξιοπρεπή ο Κρίστιαν Μπέιλ επιλέχθηκε να είναι ο Στιβ Τζομπς σε ακόμη μια βιογραφία που προφανώς δεν θα τη δουν όσοι αγαπάνε τα Android. (Variety)

2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργός Δικοικητικής Μεταρύθμισης δεν είναι ο μόνος που εκτιμά τα infographics.
Σε μία μελέτη που επιμελήθηκε το ειδησεογραφικό Vocativ, κάθε λόγος και κάθε συλλαβή από τα διαγγέλματα των Αμερικανών Προέδρων μπήκε στο μικροσκόπιο για να καταδείξει το αυτονόητο. Όσο πιο παλιά, τόσο πιο καλά. Οι ηγέτες της Αμερικής του παρελθόντος είχαν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και έκαναν καλύτερη χρήση της γλώσσας από τους διαδόχους τους κάτι που εξηγείται στο πι αλλά και φι. O Tζορτζ Ουάσινγκτον απευθυνόταν σε ελίτ, ο Μπαράκ Ομπάμα στο κοινό που χαρίζει τητλέθαση σε σάπια celebrity shows. Λογικό; Ναι. Δυσάρεστο; Επίσης. (Vocativ)

3. O Will.i.am των Black Eyed Peas είναι ένας καλλιτέχνης που αγαπάει την τεχνολογία και αυτή τον αγαπάει πίσω (αφεντικό στο τμήμα Δημιουργίας και Καινοτομίας της Intel εδώ και καιρό, φευ). Ακολουθώντας την τάση που θέλει να φοράμε ρολόγια φορτωμένα με δεδομένα, ο εκκεντρικός frontman παρουσίασε το δικό του smartwatch με το εμπνευσμένο όνομα Pulse (βλ. Παλμός). Η εκδοχή του δικού του έξυπνου ρολογιού δεν εξαρτάται από κάποια άλλη συσκευή για να λειτουργήσει, απαντάει σε ένα λογισμικό τύπου Siri με το όνομα Anneda (όπως Ι Νeed A, όπως θέλω κάτι που αρχίζει από… κοκ), μπορεί να σε δικτυώσει στα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, Twitter, Facebook) ενώ μπορεί να κρατήσει στα 16GB του επαφές, email, μουσικές αλλά και να κάνει κλήσεις. Δυομισι χρόνια και 32 επιστήμονες της τεχνολογίας χρειάστηκαν για να δημιουργήσουν ακόμη ένα gadget με μπαταρία ελάχιστης διάρκειας αφού το Puls θέλει φόρτιση κάθε πέντε ώρες. Γιατί; (WSJ)

4. Προφανώς και πρέπει να κλείσουμε όλοι εισιτήρια για να βρεθούμε στο Κολοράντο, εκεί που όλοι είναι ενθουσιασμένοι ο ένας με τον άλλον και ζούνε μια ζωή καλύτερη από εμάς. Εκεί όπου η 10χρονη Μέισι Φράιντει είδε την Χίλαρι Κλίντον και έζησε τη μελωδία της ευτυχίας, εκεί όπου η γυναίκα που καθάρισε κάθε λεκέ από το λεκισμένο γάμο της έγινε μια Μαίρη Πόπινς των Δημοκρατικών. Εκεί αδέρφια μου, μόνο εκεί θα βρούμε η χαρά θα μας επισκεφθεί τα χείλη. (Mashable)

5. Αντί επιλόγου, η πρόβλεψη της ημέρας. Σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, θα βρεθείς αντιμέτωπος με καρχαρίες οπότε εξοπλίσου με επιμονή και επιμονή και μην φοβηθείς κανέναν. Όπως αυτοί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε