Κόσμος

Νικολά Σαρκοζί: Έρευνα στη φυλακή Λα Σαντέ όπου κρατείται μετά τις απειλές θανάτου εις βάρος του

Μετά τα όσα έγιναν τρεις κρατούμενοι των φυλακών πέρασαν από ανάκριση, έχουν τεθεί σε αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνο

Μόνο εύκολες δεν είναι οι πρώτες ώρες του Νικολά Σαρκοζί στις φυλακές Λα Σαντέ όπου ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας εκτίει ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Ύστερα από τον σάλο με το βίντεο όπου τρόφιμοι των φυλακών Λα Σαντέ υποδέχονται με απειλές τον Νικολά Σαρκοζί δόθηκε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

«Στις 22 Οκτωβρίου 2025, η εισαγγελία του Παρισιού ενημερώθηκε από τον διευθυντή των φυλακών La Sante για ένα βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προφανώς βιντεοσκοπημένο από έναν κρατούμενο, στο οποίο εξαπέλυε απειλές κατά την άφιξη του Νικολά Σαρκοζί στις εγκαταστάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Μετά τα όσα έγιναν τρεις κρατούμενοι πέρασαν από ανάκριση, έχουν τεθεί σε αυξημένη αστυνομική επιτήρηση, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ακούγονται προσβολές αλλά και απειλές θανάτου στον Σαρκοζί από συγκρατούμενούς του.

Ενας κρατούμενος φωνάζει στον Σαρκοζί και του λέει: «Θα εκδικηθούμε για τον Καντάφι, τα ξέρουμε όλα, Σαρκό. Επιστρέψτε τα δισεκατομμύρια δολάρια…».

 

Στο ένα βίντεο ακούγονται συγκρατούμενοι του να φωνάζουν «Μικρέ Νικολά», κοροϊδεύοντας τον Σαρκοζί για το ύψος του. Ακολουθούν ακούγονται γέλια και φωνές: «Φώναξε τον Σαρκοζί!» και «Δείξε μας το κεφάλι σου!».

Σε άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ένας φυλακισμένος καταγράφει τον εαυτό του να απειλεί τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας.

«Ξέρουμε τα πάντα, Σαρκό… ξέρουμε τα πάντα. Δώσε πίσω τα δισεκατομμύρια», ακούγεται να λέει.

Οι άλλοι κρατούμενοι κάνουν φασαρία και ουρλιάζουν για να κρατήσουν τον Σαρκοζί ξύπνιο όλη τη νύχτα στο κελί του.

 

Να σημειωθεί ότι ο 70χρονος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, καταδικάστηκε για συνωμοσία με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προεκλογική εκστρατεία από τη Λιβύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Pornhub για το 2025 – Τι έψαξαν οι Έλληνες και ο όρος-έκπληξη στη Ρωσία
Το Pornhub δημοσιεύσε τον ετήσιο απολογισμό του και αποκαλύπτει τις τάσεις που κυριάρχησαν στις αναζητήσεις του 2025 – Κάποιες επιβεβαιώνουν τη διαμόρφωση των συνηθειών, ενώ άλλες εντυπωσιάζουν με την αιφνίδια άνοδό τους
Άνδρας με καπέλο που φέρει το λογότυπο του Pornhub
Τα κρυφά παιδιά του Βλαντίμιρ Πούτιν με την Αλίνα Καμπάεβα – Σπάνιες εικόνες τα δείχνουν να θέλουν να γίνουν γυμναστές όπως η μητέρα τους
Φωτογραφίες και βίντεο που διέρρευσαν από τη Ρωσία δείχνουν για πρώτη φορά τους φερόμενους ως γιους του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη γυμναστική υπό την επίβλεψη της Αλίνας Καμπάεβα, της πρώην ολυμπιονίκης
Οι εικόνες των κρυφών γιων του Πούτιν
Στροφή Ζελένσκι για τις εκλογές στην Ουκρανία: Μετά τις πιέσεις Τραμπ δηλώνει έτοιμος για κάλπες αν υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας
Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως δικαιολογία για να μην γίνουν εκλογές - Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αρνείται να διαπραγματευτεί με τον Ουκρανό ομόλογό του, χαρακτηρίζοντάς τον «παράνομο»
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι