Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Νίκος Κάτσικας: Η ομολογία του ντελιβερά για τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στην Αίγυπτο

Νίκος Κάτσικας: Η ομολογία του ντελιβερά για τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στην Αίγυπτο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η είδηση για το θάνατο του Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στην  ελληνική κοινότητα στην Αίγυπτο, με την Αστυνομία να ψάχνει από την πρώτη στιγμή απαντήσεις για το άγριο έγκλημα. Ποιος και γιατί τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου;

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Έλληνας δημοσιογράφος, οι υποψίες στράφηκαν σε έναν ντελιβερά.

Click4More: Νίκος Κάτσικας: Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του από τη δολοφονία του

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου, λέγοντας ότι οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο εστιατόριο που εργαζόταν και το θύμα, τον κάλεσε στο σπίτι του λίγες ημέρες μετά.

Η ομολογία για τη δολοφονία

Η ιστοσελίδα της Αιγύπτου elrai.net αναφέρει ότι ο φερόμενος ως δράστης υποστηρίζει πως ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το πώς ζει και τότε εκείνος του είπε ότι έχει κακή οικονομική κατάσταση. Τότε, σύμφωνα με τον ντελιβερά, το θύμα του ζήτησε να έχουν σεξουαλική επαφή και μετά να του δώσει χρήματα.

Ο ντελιβεράς συμφώνησε όμως, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μετά την επαφή το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα λεφτά. Αυτό μάλιστα, έγινε ξανά και οι δυο τους μάλωσαν, καταλήγοντας στη δολοφονία, με τον ντελιβερά να μαχαιρώνει τον δημοσιογράφο μέχρι θανάτου.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετά το έγκλημα πήρε 260 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα και κάποια πράγματα του θύματος, πριν φύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο Νίκος Κάτσικας ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από το 2016, ενώ συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις