Κόσμος

Νταγκεστάν – Ρωσία: Ένας ιερέας και 15 αστυνομικοί νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγή

Ένοπλοι εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις χθες Κυριακή (23.06.2024) σε μία συναγωγή και δύο ορθόδοξες εκκλησίες στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, τουλάχιστον 16 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 15 αστυνομικοί και ένας ιερέας – έπεσαν νεκροί και άλλοι 25 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα).

Το Νταγκεστάν είναι Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (ΝΑΚ) ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχους «δύο ορθόδοξες εκκλησίες, μια συναγωγή και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου».

DAGESTAN REUTERS

Εκπρόσωποι της ρωσικής εβραϊκής κοινότητας ανέφεραν ότι δέχθηκε επίθεση και μία δεύτερη συναγωγή.

DAGESTAN REUTERS

Ένας 66χρονος Ρώσος ιερέας σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις αρχές.

DAGESTAN REUTERS

Τον θάνατο έξι αστυνομικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών του Νταγκεστάν, ενώ έπειτα έγινε γνωστό πως ένας αξιωματικός της Εθνοφρουράς και ένας αστυνομικός υπέκυψαν στα τραύματά τους.

DAGESTAN REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση και, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μέχρι στιγμής έξι τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί.

Οι τρεις ταυτοποιήθηκαν ως οι γιοι του επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι του Νταγκεστάν και ένας ανιψιός του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Περιφερειάρχης συνελήφθη και οι αξιωματικοί ασφαλείας τον ανακρίνουν.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 31