Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ: Αποσύρεται ο σπουδαίος πιανίστας και μαέστρος – Πάσχει από νευρολογική πάθηση

Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ: Αποσύρεται ο σπουδαίος πιανίστας και μαέστρος – Πάσχει από νευρολογική πάθηση

Ο σπουδαίος πιανίστας και μαέστρος, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τις συναυλίες του για λόγους υγείας, καθώς αντιμετωπίζει μια σοβαρή νευρολογική πάθηση.

Ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ είναι μια εξέχουσα πολιτιστική προσωπικότητα και έχει διακριθεί τόσο ως πιανίστας όσο και ως μαέστρος. 

Ο ίδιος είναι μουσικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας και της Staatskapelle του Βερολίνου και είναι ο ιδρυτής της σπουδαίας Ορχήστρας West-Eastern Divan. Τους τελευταίους μήνες είχε ακυρώσει αρκετές συναυλίες και περιοδείες λόγω προβλημάτων υγείας. Λίγο πριν την ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε τιμηθεί με το βραβείο Gramophone για το μουσικό του έργο.

«Κάνω ένα βήμα πίσω από ορισμένες συναυλιακές μου δραστηριότητες, ειδικά από τις υποχρεώσεις μου ως μαέστρος, για τους επόμενους μήνες», έγραψε. «Η υγεία μου έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και έχω διαγνωστεί με μια σοβαρή νευρολογική πάθηση. Πρέπει τώρα να επικεντρωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στη σωματική μου ευεξία».

Και συνεχίζει: «Η μουσική ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της ζωής μου. Έχω ζήσει όλη μου τη ζωή μέσα από τη μουσική και θα συνεχίσω να το κάνω όσο μου το επιτρέπει η υγεία μου. Κοιτάζοντας πίσω αλλά και μπροστά, είμαι όχι μόνο ικανοποιημένος αλλά και βαθιά γεμάτος», δήλωσε ο σπουδαίος αρχιμουσικός.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Barenboim (@dbarenboim)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις