Κόσμος

Νταβίντ Σασόλι: Ενός λεπτού σιγή έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη του

 Η ΕΕ τίμησε τη μνήμη του Νταβίντ Σασόλι με τήρηση ενός λεπτού σιγής σήμερα Τρίτη (11.1.2022) στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο Νταβίντ Σασόλι έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών νικημένος από τον καρκίνο και για αυτό, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες κάλεσε τους ευρωβουλευτές, το προσωπικό του Κοινοβουλίου, τους φίλους και όποιον το επιθυμεί να παραστεί στο «Εσπλανάντ» έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προέδρου του.

sassoli minute silence r

«Είναι μια ιδιαίτερα θλιβερή ημέρα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την πολιτική μας οικογένεια, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου μας και Προέδρου Νταβίντ Σασόλι. Είμαστε συντετριμμένοι για την απώλεια ενός παθιασμένου και αφοσιωμένου Ευρωπαίου, ενός πραγματικά εγκάρδιου ανθρώπου που θα μας λείψει πάρα πολύ», δήλωσε η Ιράτσε Γκαρσία Πέρες.

sassoli condolences r

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Θα θυμάμαι τον Νταβίντ Σασόλι ως αγαπητό φίλο και υπέρμαχο της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι πως στην πορεία του υπερασπίστηκε την ΕΕ και τις αξίες της, ενώ παράλληλα ήταν υπέρ μιας πιο ενωμένης Ευρώπης.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την Ευρώπη. Η Ένωσή μας χάνει έναν παθιασμένο Ευρωπαίο, έναν ειλικρινή δημοκράτη και έναν καλό άνθρωπο. Ο Nταβίντ Σασόλι ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη και ισχυρές πεποιθήσεις», τόνισε η κ. Φον Ντερ Λάιεν και συμπλήρωσε ότι «όλοι αγαπούσαν το χαμόγελό του και την ευγένειά του, ωστόσο ήξερε πώς να παλεύει για αυτό στο οποίο πίστευε. Το 1989 ήταν στο Βερολίνο, ανάμεσα στους νέους Ευρωπαίους, όταν γκρεμίστηκε το τείχος. Και έκτοτε στάθηκε στο πλευρό της δημοκρατίας και της ενωμένης Ευρώπης».

sassoli minute silence r

«Κατά την υπεδεκαετή θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπίστηκε συνεχώς την Ένωσή μας και τις αξίες της. Αλλά πίστευε επίσης ότι η Ευρώπη έπρεπε να αγωνιστεί για περισσότερα. Ήθελε η Ευρώπη να είναι πιο ενωμένη, πιο κοντά στους ανθρώπους της, πιο πιστή στις αξίες μας. Αυτή είναι η κληρονομιά του», επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Και έτσι θα τον θυμάμαι. Ως υπέρμαχο της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης και ως αγαπητό φίλο. Οι σκέψεις μου είναι με τη γυναίκα του, την Αλεσάντρα, τα παιδιά του, τον Τζούλιο και τη Λίβια, και όλους τους φίλους του», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
4
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι