Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Ακτιβιστές της Greenpeace μπούκαραν στο γήπεδο γκολφ του στην Σκωτία – Εντυπωσιακά πλάνα από τον αέρα

Οι ακτιβιστές σκάλισαν το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ στην αμμώδη παραλία, η οποία είχε μέγεθος περίπου το μισό ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μία πρωτότυπη διαμαρτυρία, προχώρησαν οι ακτιβιστές της Greenpeace με σκοπό να δώσουν το δικό τους μήνυμα κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
 
Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ανέφερε ότι οι ακτιβιστές της σκάλισαν το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ στην αμμώδη παραλία, στο γήπεδο γκολφ του προέδρου στην Σκωτία.

Μαζί με την προσωπογραφία του υπήρχε και το μήνυμα: «Καιρός για αντίσταση – μάχη κατά της κατάληψης της εξουσίας από τον δισεκατομμυριούχο».

Η ΜΚΟ έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από την προσωπογραφία που έφτιαξαν τα μέλη της, η οποία είχε μέγεθος περίπου το μισό ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, με αφορμή τις πρώτες 100 ημέρες της δεύτερης θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος; Η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και η στήριξη της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της βιομηχανίας άνθρακα και του πετρελαϊκού τομέα.

Το εντυπωσιακό είναι πως μέσα στο γήπεδο γκολφ του, παίκτες έπαιζαν αγώνα και το πιθανότερο είναι πως δεν αντιλήφθηκαν τη διαμαρτυρία.

Για το Trump Turnberry, είναι η β’ φορά τους τελευταίους 2 μήνες που διαδηλωτές στοχοθετούν το πολυτελές θέρετρο γκολφ, το οποίο βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.

Την 8η Μαρτίου, γκράφιτι υπέρ των Παλαιστινίων ήταν ζωγραφισμένα στους τοίχους του γηπέδου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το σύνθημα «Η Γάζα δεν πωλείται» είχε γραφτεί στο γκαζόν.

Η Greenpeace ανέφερε πως συνεργάστηκε με έναν καλλιτεχνικό οργανισμό για να σκαλίσουν το πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ στην άμμο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το πορτρέτο σβήστηκε αργότερα από την παλίρροια.

«Κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στην εξουσία, ο πρόεδρος Τραμπ εργάζεται ενεργά για αποδομήσει και να αποδυναμώσει τις περιβαλλοντικές προστασίες και επιτίθεται σε εκείνους που δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τη φύση και το κλίμα που μοιραζόμαστε», δήλωσε σε μια ανακοίνωση η Αρίμπα Χάμιντ, εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace UK.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαζί και στον θάνατο, στα χνάρια του Χάτσικο: Στη Βενετία τα κατοικίδια θα μπορούν να ενταφιάζονται δίπλα στους κηδεμόνες τους
Ο δήμος αναγνωρίζει ότι τα ζώα συντροφιάς αποτελούν πλέον «σημαντικά μέλη της οικογενειακής ζωής» - Η τέφρα τους θα μπορεί να τοποθετείται κοντά στο μνήμα
Σκύλος Πάρκο
Το «ψάρι-Φρανκενστάιν» που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ: Επιτίθεται στα ντόπια ψάρια και αναπνέει έξω από το νερό
Το βόρειο κεφαλόψαρο-φίδι (northern snakehead), το χωροκατακτητικό αρπακτικό ψάρι από την Ασία, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά στο τμήμα του ποταμού Eleven Point που βρίσκεται στο Μιζούρι
Το «ψάρι-Φρανκενστάιν»