Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Ιστορικές στιγμές στο Μανχάταν

Ντόναλντ Τραμπ: Στο δικαστήριο για να του απαγγελθούν κατηγορίες – Ιστορικές στιγμές στο Μανχάταν
ΦΩΤΟ REUTERS

Ιστορία γράφτηκε την Τρίτη (4/4) στο Μανχάταν όπου ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες, για το σκάνδαλο με την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές το 2016.

Στις 21.45 ο Τραμπ δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου. Λίγο αργότερα, αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν λίγο μετά τις 20.30 ώρα Ελλάδας.

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες, την ώρα που υποστηρικτές του διαδήλωναν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Μανχάταν.

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και – όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του και στο πλαίσιο αυτών των ιστορικών στιγμών, είδε να του γίνεται δακτυλοσκόπηση λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα ενώ δεν του πέρασαν χειροπέδες.

Μάλιστα, ενώ ήταν στο δρόμο για το δικαστήριο, ο Τραμπ έκανε ανάρτηση στη δική του πλατφόρμα social media, γράφοντας: «Ουάου θα με συλλάβουν»!

35.000 αστυνομικοί ήταν διασκορπισμένοι στη Νέα Υόρκη ενώ στήθηκαν ακόμα και μεταλλικοί φράχτες γύρω από τον Πύργο Τραμπ, από όπου ο Τραμπ αναχώρησε μετά τις 20.00 ώρα Ελλάδας, δείχνοντας τη μπουνιά του προς το πλήθος, ως ένδειξη ότι παραμένει δυνατός…

ΦΩΤΟ REUTERS

Λίγο πριν την άφιξη του Τραμπ, επικράτησε ένταση έξω από το δικαστήριο στο Μανχάταν όπου φαντατικοί υποστηρικτές του ζητούσαν «Δικαιοσύνη» ενώ στο σημείο πήγαν και πολέμιοί του που ζητούσαν να καταδικαστεί.

Ο ίδιος ο Τραμπ, λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει να αλλάξει η τοποθεσία της δίκης του την οποία χαρακτήριζε ως «παρωδία».

Όσο για την ιστορική διαδικασία της απαγγελίας του κατηγορητηρίου στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς απευθείας συνδέσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, η Στόρμι Ντάνιελς, από την οποία ξεκίνησαν όλα, έκανε τη δική της ανάρτηση στο Twitter, απαντώντας στους οπαδούς του Τραμπ που την χλευάζουν για την ενασχόλησή της με τις ερωτικές ταινίες.

«Είναι σίγουρα πιο διασκεδαστικό να είμαι κάτω από τον σέξι άντρα μου αντί να συλλαμβάνομαι» έγραψε μεταξύ άλλων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις