Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόναλντ Τραμπ: Το Twitter ξεκαρδίζεται με εικόνα που τον δείχνει να κοιμάται στο δικαστήριο

Ντόναλντ Τραμπ: Το Twitter ξεκαρδίζεται με εικόνα που τον δείχνει να κοιμάται στο δικαστήριο

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος δεν μπορεί να ξεκολλήσει τα μάτια του καθώς ξεκινάει η ιστορική ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στο Μανχάταν , ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο ενθουσιασμένος από τη διαδικασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν για την ιστορική ποινική δίκη του, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016.

Σύμφωνα όμως με ορισμένους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, ο Τραμπ φάνηκε να δυσκολεύεται να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά – και σε κάποιο σημείο μπορεί και να αποκοιμήθηκε.

“Ο Τραμπ φαίνεται να κοιμάται. Το κεφάλι του πέφτει συνεχώς προς τα κάτω και το στόμα του χαλαρώνει“, ανέφερε η δημοσιογράφος των New York Times, Maggie Haberman.

Η παρατήρηση ενέπνευσε γρήγορα ένα νέο παρατσούκλι για τον 77χρονο πρώην πρόεδρο: “sleepy Don” (“Υπναράς Ντον”).
Σύντομα, το sleepy Don εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στα social media.

“Η θεωρία μου: Η νομική ομάδα του Τραμπ τον νάρκωσε“, έγραψε ο επικεφαλής του γραφείου Mother Jones στην Ουάσινγκτον Ντέιβιντ Κορν στο X.

“Φαίνεται ότι είναι γέρος. Ο δικαστής κρατάει μακριά τον Sleepy Don από τον υπνάκο του”, έγραψε ο αρχισυντάκτης του Meidas Touch, Ron Filipkowski.

“Ο #SleepyDon ήταν ξύπνιος μέχρι αργά και έκανε rage-posting στο Truth Social“, ανέφερε ο λογαριασμός.

Ο προφανής υπνάκος του πρώην προέδρου στην αίθουσα του δικαστηρίου άρχισε τελικά να γίνεται trending στο X, με τους χρήστες να συρρέουν στο hashtag #DonSnorleone, μια αναφορά στον βαρόνο της μαφίας Ντον Κορλεόνε από τη σειρά Ο Νονός . Άλλοι επέλεξαν ένα άλλο λογοπαίγνιο για τον κ. Τραμπ: The Nodfather.


Αρκετοί άλλοι χρήστες συμμετείχαν με μεγάλη όρεξη στο αστείο. “Προτιμώ τους προέδρους που δεν κοιμούνται πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα στη δίκη για την παρέμβαση στις εκλογές…”, ειρωνεύτηκε ένας χρήστης.


“Αν ο Sleepy Don είναι πολύ χαμηλής ενέργειας για να μείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ποινικής του δίκης, έχει άραγε την αντοχή να γίνει πρόεδρος;” έγραψε ένας άλλος.

 

 

Ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας γίνεται ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα δικαστεί από ποινικό δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες και να περιπλέξει την προσπάθειά του να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η δίκη θα ξεκινήσει με την επιλογή των 12 ενόρκων, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Ο ίδιος ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να καταθέσει στη δίκη του.

Έξω από το δικαστήριο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσα σε έναν λαβύρινθο από μεταλλικούς φράχτες ασφαλείας.

Ελικόπτερα πετούσαν από πάνω, σκιάζοντας την αυτοκινητοπομπή των μαύρων SUV με τα οποία ο Τραμπ και η συνοδεία του έφτασαν στο δικαστήριο, από το διαμέρισμά του στον Πύργο Τραμπ. Λιγοστοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Χαμένος» και «Καταδικάστε τον Τραμπ από τώρα».

Μολονότι η υπόθεση θεωρείται από ορισμένους νομικούς ως η λιγότερη σημαντική από τις τέσσερις ποινικές δίκες που αντιμετωπίζει, είναι η μοναδική που είναι βέβαιο ότι θα εκδικαστεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος.

Εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε και πάλι να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου, ωστόσο μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos δείχνει ότι μια καταδικαστική ετυμηγορία θα περιόριζε τις πιθανότητες εκλογής του. Ο επιχειρηματίας-πολιτικός χρησιμοποίησε τις προηγούμενες εμφανίσεις του σε δικαστήρια για να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να δηλώσει ότι διώκεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Οι εισαγγελικές αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον κατηγορούν ότι παραποίησε έγγραφα για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην Ντάνιελς, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Σκοπός του ήταν να εξαγοράσει τη σιωπή της για την ερωτική συνεύρεση που εκείνη ισχυριζόταν ότι είχαν το 2006.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις