Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Έλον Μασκ απέσυρε το συνωμοσιολογικό tweet για την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

Ο Έλον Μασκ απέσυρε το συνωμοσιολογικό tweet για την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

O Έλον Μασκ απέσυρε την ανάρτηση στο twitter στην οποία αναπαρήγαγε αβάσιμη θεωρία σχετικά με την επίθεση κατά του συζύγου της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ για τον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι αποσύρθηκε μετά από tweet της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία απέδωσε στην επίθεση στη ρητορική μίσους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (28.10.2022) ο 42χρονος Ντέιβιντ ΝτεΠαπ εισέβαλε στο σπίτι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και τραυμάτισε σοβαρά με σφυρί τον σύζυγό της, Πολ. Λέγεται ότι έψαχνε εκείνη και όπως αποκαλύφθηκε είναι οπαδός θεωριών συνωμοσίας. 

Στην ανάρτησή της η Χίλαρι Κλίντον είχε προσθέσει ένα link σε δημοσίευμα της εφημερίδας L.A. Times σύμφωνα με το οποίο δράστης της επίθεσης προωθούσε θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

“Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία από όσα μπορεί να δει το μάτι”, απάντησε ο Μασκ στην Κλίντον αναρτώντας ένα link προς την σελίδα The Santa Monica Observer η οποία, σύμφωνα με ανθρώπους που ερευνούν τα γεγονότα, περιγράφεται ως μία ηλεκτρονική σελίδα διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης και της είδησης ότι η ίδια η Κλίντον έχει πεθάνει και έχει αντικατασταθεί από μία σωσία της.

Ούτε ο Μασκ, αλλά ούτε και το Twitter απάντησαν άμεσα σε ένα αίτημα για σχόλιο.

Με τους φόβους να αυξάνονται σχετικά με την κλιμάκωση της πολιτικής βίας καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος θα χειριστεί τη ρητορική μίσους και παραπληροφόρησης στο Twitter.

Οι διαφημιστές θα παρακολουθούν στενά. Η General Motors ανακοίνωσε την Παρασκευή πριν από την ανάρτηση που αποσύρθηκε, ότι προχωρεί στην προσωρινή αναστολή της πληρωμένης διαφήμισης στο Twitter, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τον Μασκ και ότι συνεργάζεται με την εταιρεία “προκειμένου να κατανοήσει την κατεύθυνσή της υπό τη νέα ηγεσία της”.

Οι πωλήσεις πληρωμένων διαφημίσεων διαμόρφωσαν ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των εσόδων του Twitter στο δεύτερο τρίμηνο. Σε μία ανάρτησή την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μασκ απευθύνθηκε άμεσα στους διαφημιστές, επισημαίνοντας ότι υπό τη διοίκησή του το μέσο “είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει ένα ελεύθερο για όλους πεδίο αναρτήσεων, όπου θα μπορούν να λέγονται τα πάντα χωρίς συνέπειες!”.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, ο Έλον Μασκ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με την απόλυση εργαζόμενων στο Twitter. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ενός χρήστη σχετικά με το ενδεχόμενο απολύσεων, ο ίδιος ανέφερε: “Αυτό δεν ισχύει”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις