Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρεται σε άλλες φυλακές για λόγους ασφαλείας

Ο Φρέντι Μπελέρης μεταφέρεται σε άλλες φυλακές για λόγους ασφαλείας

Στις φυλακές Φίερι από τις φυλακές Δυρραχίου στην Αλβανία αναμένεται να μεταφερθεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης μετά και τη διακοπή της δίκης του, που προγραμματίστηκε για τις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της δίκης του Φρέντι Μπελέρη την Τρίτη (19.12.2023) δεν προσήλθαν οι οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητά το δικαστήριο της Αλβανίας και έτσι η δίκη διακόπηκε εκ νέου. 

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Φρέντι Μπελέρη οι εισαγγελείς έχουν κατασκευάσει στοιχεία, τα έχουν εμφανίσει σαν να είναι ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις οι οποίες ήταν παράνομες.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως «έκλεισε» το ζήτημα των μαρτύρων κατηγορίας και δεν θα τους αναζητήσουν άλλο. Στις 29 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο ζήτησε να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι δεν θα συναινέσει στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας, αν δεν υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις