Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ο Ιησούς είχε πιο δίκαιη δίκη από τον Ντόναλντ Τραμπ”!

Τραμπ
Φωτογραφία: Reuters

Ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής έκανε μια… κάπως υπερβολική σύγκριση με αφορμή την διαδικασία παραπομπής του Τραμπ και… πολλοί τον μιμήθηκαν!

Κι ενώ η διαδικασία της συζήτησης και μετέπειτα ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε εξέλιξη, τα όσα λέγονται στην Βουλή των Αντιπροσώπων είναι για… ταινία!

Να σημειώσουμε πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί… τις πρώτες πρωινές ώρες (σ.σ. Ελλάδος) καθώς η διαδικασία είναι μαραθώνια. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν συγκεκριμένο χρόνο για τοποθετήσεις, ενώ θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης των ερευνών του Κογκρέσου.

Δείτε την εικόνα που μεταδίδεται live

Σχεδόν βέβαιη η παραπομπή του Τραμπ…

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, έχει συγκληθεί για μια συζήτηση τουλάχιστον έξι ωρών (σ.σ. η οποία έχει ήδη ξεπεράσει τις εννιά), η οποία θα οδηγήσει σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Click4more: Γράμμα – φωτιά του Tραμπ στην Πελόζι! Πρωτοφανές ύφος και χαρακτηρισμοί

Η κάτω βουλή του αμερικανικού κοινοβουλίου θα ασκήσει έτσι «μία από τις πιο επίσημες εξουσίες που της εγγυάται το Σύνταγμα», επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.

…αλλά σχεδόν βέβαιη και η… μη καθαίρεσή του

Στη συνέχεια θα πάρει τη σκυτάλη η Γερουσία για να οργανώσει τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, πιθανόν τον Ιανουάριο. Και οι Ρεπουμπλικανοί που την ελέγχουν, έχουν ήδη προειδοποιήσει πως τότε ο πρόεδρος θα αθωωθεί.

Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε εξεγερθεί και πάλι χθες εναντίον των αντιπάλων του.

«Κηρύσσετε ανοικτό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής δημοκρατίας», υποστήριξε σε επίσημη επιστολή που απηύθυνε στην Νάνσι Πελόζι. «Η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά».

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ψηφοφορία στο Κογκρέσο δεν είναι παρά «μια παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματος» με κίνητρο τη μνησικακία. «Είστε ανίκανοι να δεχθείτε την ετυμηγορία των καλπών» του 2016, έγραψε ακόμη, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του που είχε ανατρέψει τα περισσότερα προγνωστικά.

Ο Τραμπ, ο Ιησούς και οι… λοιπές υπερβολές!

Κι ενώ στο Κογκρέσο συνεχίζεται η διαδικασία, ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Τζόρτζια είπε κάτι… τόσο δα υπερβολικό. Πιο συγκεκριμένα,τόνισε πως ο Ιησούς έτυχε πιο δίκαιης δίκης από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τη σταύρωσή του!

«Όταν ο Ιησούς κατηγορήθηκε εσφαλμένα για προδοσία, ο Πόντιος Πιλάτος του έδωσε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του», είπε ο Μπάρι Λούντερμιλκ στην παρέμβασή του στη Βουλή. «Σε εκείνη την παρωδία δίκης, ο Πόντιος Πιλάτος παραχώρησε στον Ιησού περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα έδωσαν οι Δημοκρατικοί σ’ αυτόν τον πρόεδρο σ’ αυτήν τη διαδικασία», συνέχισε.

Click4more: ΝΑΙ σε δίκη εξπρές για την “καθαίρεση” Tραμπ οι Πομπέο και Γκρέιαμ, “Πρόεδρε, φύγε” οι διαδηλωτές!

Ο Λούντερμιλκ, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2014, έκανε αυτό το σχόλιο κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ψηφοφορία. Εκπροσωπεί μια περιφέρεια στην Ατλάντα που ψηφίζει κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι Βαπτιστής και έχει γράψει το βιβλίο «Και μετά προσευχήθηκαν», όπου περιγράφει ιστορικές προσωπικότητες των ΗΠΑ ενώ προσεύχονται.

Ο Λούντερμιλκ δεν είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραλλήλισε τη σημερινή διαδικασία με ιστορικές δίκες. Ο ίδιος ο Τραμπ, στην οργισμένη εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι υποστήριξε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ είχαν πιο δίκαιη δίκη από τον ίδιο.

Οι Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ έγιναν στη Μασαχουσέτη τον 17ο αιώνα. Περίπου 20 άνθρωποι εκτελέστηκαν –κατά κύριο λόγο απαγχονίστηκαν– σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατηγορούμενοι για μαγεία.

Και με τι… δεν συνέκριναν την παραπομπή του Τραμπ!

Δεν ήταν όμως μόνο τα περί Ιησού… Τις τελευταίες ημέρες και καθώς οι ΗΠΑ όδευαν προς την κρίσιμη αποψινή ψηφοφορία, η διαδικασία έχει επίσης παραλληλιστεί από πολιτικούς με την… δίκη του Σωκράτη, τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ (!), τον Ιούδα, την Παρασκευή και 13 και πολλά ακόμη…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις