Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραμπ: Γράμμα… κόλαση στην Πελόζι! Πρωτοφανές ύφος και χαρακτηρισμοί

Τραμπ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι ΗΠΑ ζουν ιστορικές στιγμές με τον Ντόναλντ Τραμπ να βλέπει… κατάφατσα την παραπομπή του στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης.
Με ένα γράμμα έξι σελίδων, απευθύνεται στην Νάνσι Πελόζι με στόχο να μην “ξαναπεράσει άλλος Πρόεδρος τα ίδια”.
Τι λέει για την υπόθεση Ζελένσκι και γιατί κατηγορεί την επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ψεύδεται όταν λέει πως προσεύχεται για εκείνον!
Για ύφος που θυμίζει… τα γνωστά του παραληρήματα στο Twitter κάνουν λόγο ήδη διεθνείς αναλυτές.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει την Τετάρτη, 18.12.2019, επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή, Στένι Χόγιερ.

Πρόκειται για μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας, με τον αμερικανό Πρόεδρο να μην δείχνει διατεθειμένος να πέσει… αμαχητί.

Κάθε άλλο. Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με ένα γράμμα που στέλνει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και… θανάσιμης εχθρού του, Νάνσι Πελόζι, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανές.

Δεν είναι μόνο η οργή που ξεχειλίζει. Είναι και ο τρόπος γραφής, με το Politico να το συγκρίνει ήδη με τον τρόπο που συχνά – πυκνά ο Τραμπ… παραληρεί στο Twitter.

Τραμπ σε Πελόζι: “Κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο με την Αμερικανική Δημοκρατία”!

Με μεγάλες υπερβολές (σ.σ. «πιο δίκαιη μεταχείριση επιφυλάχθηκε στη δίκη για τις μάγισσες του Σάλεμ») με… αμέτρητα θαυμαστικά, με υπογραμμισμένες λέξεις (!) με ύφος πραγματικά “άγριο”, με τρόπο που θυμίζει περισσότερο έναν έντονο και προφανώς ανεπίσημο διάλογο, παρά μια επίσημη επιστολή του ισχυρότερου ηγέτη του κόσμου.

Έξαλλος ο Τραμπ!

Μιλά -ξανά- για “κυνήγι μαγισσών“, μιλά ξανά για “πραξικόπημα” και κατηγορεί την Πελόζι για κατάχρηση εξουσίας, για μια διαδικασία αντισυνταγματική και στην πραγματικότητα… ανύπαρκτη. Υποστηρίζει ότι η δίωξη εναντίον του είναι πρωτοφανής στους δυόμιση αιώνες της αμερικανικής νομοθετικής ιστορίας και κατηγορεί την Νάνσι Πελόζι πως όλες οι διαδικασίες που κινεί εναντίον του, είχαν στην πραγματικότητα ξεκινήσει πριν καν γίνει η συνομιλία του με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση Ζελένσκι).

Τραμπ σε Πελόζι: “Ευτελίσατε την σημασία της πολύ άσχημης λέξης, “παραπομπή”!

Επιπρόσθετα, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει άκυρη και άδικη την πρόταση δίωξης εναντίον του και καταγγέλλει τους δημοκρατικούς ότι παραβιάζουν τον όρκο τους. «Κάνετε μια μια άνευ προηγουμένου και αντισυνταγματική κατάχρηση εξουσίας και δηλώνετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία» αναφέρει μεταξύ άλλων στην πολυσέλιδη επιστολή του.

«Προχωρώντας με την άκυρη διαδικασία παραπομπής, παραβιάζετε τον όρκο σας, παραβιάζετε την πίστη σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην αμερικανική δημοκρατία», τονίζει στην αρχή της επιστολής του.

Και συνεχίζει: «Ακόμη χειρότερα από το να προσβάλλετε τους ιδρυτές του κράτους μας, προσβάλλετε την πίστη των Αμερικανών, όταν λέτε συνεχώς ότι “προσεύχεστε για τον πρόεδρο” ενώ γνωρίζετε ότι αυτή η δήλωση είναι ψευδής, εκτός και αν το λέτε με αρνητικό τρόπο. Είναι τρομερό αυτό που κάνετε, αλλά εσείς θα πρέπει να ζήσετε με αυτό, όχι εγώ”!

Η “κατάχρηση εξουσίας” και τα όσα λέει ο Τραμπ για τον Ζελένσκι

Ειδικά το κομμάτι που ο Τραμπ αναφέρεται στην υπόθεση Ζελένσκι, έχει την δική του σημασία. Γράφει χαρακτηριστικά: “Ο κύριος ισχυρισμός σας “κατάχρηση εξουσίας”, είναι ένα εντελώς ανειλικρινές και αβάσιμο κατασκεύασμα της φαντασίας σας. Γνωρίζετε ότι είχα μια εντελώς αθώα συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας. Στην συνέχεια είχα μια δεύτερη συνομιλία η οποία παρατέθηκε εσφαλμένα και παρουσιάστηκε με δόλιο τρόπο. Ευτυχώς υπήρχε ένα αντίγραφο της συνομιλίας, και γνωρίζετε από το αντίγραφο (το οποίο δόθηκε άμεσα στην δημοσιότητα) ότι η παράγραφος που ενδιαφέρει ήταν τέλεια. Είπα στον Πρόεδρο Ζελένσκι: “Θα ήθελα να μας κάνετε μια χάρη, ωστόσο, επειδή η χώρα μας πέρασε πολλά και η Ουκρανία γνωρίζει πολλά για το θέμα”. Είπα να μας κάνετε μια χάρη, όχι σε μένα, και στην χώρα μας, όχι σε κάποια προεκλογική εκστρατεία. Μετά αναφέρθηκα στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ. Κάθε φορά που μιλώ με έναν ξένο ηγέτη, βάζω πρώτα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως ακριβώς έκανα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι”.

Να σημειωθεί πως σε αυτό το σημείο, ο Τραμπ φτάνει στο σημείο μέχρι και να υπογραμμίσει λέξεις στην επιστολή του, για να δώσει έμφαση…

Τραμπ: “Δεν ξεπεράσατε την ήττα του 2016”!

Παράλληλα, στην πρωτοφανή αυτή επιστολή, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι η κατηγορία κατάχρησης εξουσίας σε βάρος του είναι ασήμαντη και κατηγορεί την κ. Πελόζι και τους Δημοκρατικούς ότι μετατρέπουν μια πολιτική διαφωνία σε δικαστική.

«Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει πραγματικά» τονίζει σε κάποιο σημείο ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, καταλογίζοντας στο Δημοκρατικό Κόμμα ότι «δεν επανήλθε ποτέ» από την εκλογική του ήττα στις Προεδρικές του 2016.

«Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος».

Κατηγορεί ακόμα την Πελόζι πως επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα επιτεύγματα της αμερικανικής οικονομίας, αποδίδοντας για μια ακόμη φορά εύσημα… στον εαυτό του.

“Φινάλε” με… ιστορικό του μέλλοντος

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια παράνομη, κομματική απόπειρα πραξικοπήματος που με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει άσχημα στην κάλπη», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2020 που επιδιώκει να κερδίσει.

Καταλήγοντας, αναφέρει στην εξασέλιδη επιστολή του: “Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα εσείς και οι αντάρτες Δημοκράτες στο Κογκρέσο να “παγώσετε” άμεσα αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση παραπομπής και να επιστρέψετε στην δουλειά για τους αμερικανούς πολίτες. Ενώ δεν έχω καμιά προσδοκία πως θα το πράξετε αυτό, σας γράφω αυτό το γράμμα για λόγους ιστορικούς και για να καταγράψω τις σκέψεις μου μόνιμα και ανεξίτηλα.

Σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω σε αυτή την υπόθεση, θέλω να το καταλαβαίνουν, και να μαθαίνουν από αυτό, ούτως ώστε να μην μπορέσει να συμβεί ξανά σε κανέναν Πρόεδρο“.

«Κοιτάξτε, αυτό ήταν από την αρχή μια απόλυτη απάτη», τόνισε ο μεγιστάνας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, λίγο μετά τη δημοσίευση της επιστολής του..

Η υπόθεση Τραμπ – Ζελένσκι που “καίει” τον αμερικανό Πρόεδρο

Να σημειωθεί εδώ πως με αφορμή αυτήν ακριβώς την τηλεφωνική συνδιάλεξη, μπήκε στις “ράγες” το όλο εγχείρημα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Οι Δημοκρατικοί, με… μπροστάρισσα την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ξεκίνησαν τις διαδικασίες για έρευνα με στόχο την παραπομπή και την καθαίρεση του αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Click4more: Μπορεί μια λέξη να τον “ρίξει”; “Κόλαση” στις ΗΠΑ με το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο!

Τον κατηγορούν πως στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τού άσκησε πιέσεις ώστε να ερευνήσει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020. Δηλαδή τον μεγάλο του αντίπαλο στις επόμενες εκλογές, το 2020.

Τραμπ

Δείτε ολόκληρο το γράμμα του Τραμπ στην Πελόζι

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/12/trump_pelozi_1712_1.pdf”]

Με πληροφορίες από: politico.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις