Κόσμος

O Κάμερον, η Ρεμπέκα, οι υποκλοπές και οι επιστολές … με “πολλή αγάπη”!

Ο βρετανός πρωθυπουργός υπέγραφε με τη φράση «με πολλή αγάπη» τα μηνύματα υποστήριξης που έστελνε στην Ρεμπέκα Μπρουκς, την προστατευόμενη του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών.


Στη διάρκεια της κατάθεσής της στην επιτροπή που είναι αρμόδια για την έρευνα σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές αλλά και των σχέσεων μεταξύ μέσων ενημέρωσης και πολιτικών, η Μπρουκς, 43 ετών, παραδέχθηκε ότι είχε συζητήσει το θέμα των υποκλοπών στην εφημερίδα News of the World με τον Κάμερον.

Σύμφωνα με την ίδια το έκανε απλώς «για να τον ενημερώσω». «Δεν ήταν τίποτε εμπιστευτικό», πρόσθεσε η Μπρουκς.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είναι φίλος του συζύγου της Μπρουκς, που είναι εκτροφέας αλόγων, ενώ οι δύο άνδρες είχαν φοιτήσει στο γνωστό σχολείο Ίτον.

Η Ρεμπέκα Μπρουκς παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2011 από τη θέση της διευθύντριας της εταιρείας News International, της βρετανικής θυγατρικής του ομίλου του Μέρντοκ, έπειτα από το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε στην εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, η οποία κατηγορήθηκε ότι υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες περισσότέρων από 800 ανθρώπων τη δεκαετία του 2000.

Η Μπρουκς παραδέχθηκε ότι μετά την παραίτησή της έλαβε ένα μήνυμα «έμμεσης» συμπαράστασης από τον βρετανό πρωθυπουργό. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άρθρο της εφημερίδας Times, σύμφωνα με το οποίο ο Κάμερον της έστειλε ένα μήνυμα με το οποίο της έλεγε «να μην σταματήσει να μάχεται», η Μπρουκς απάντησε ότι το μήνυμα ήταν «σε αυτό το ύφος», αλλά ήταν «έμμεσο», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Κάμερον συνήθως υπέγραφε τα μηνύματά του με τα αρχικά του ονόματός του (DC) και κάποιες φορές με το ακρωνύμιο «LOL», το οποίο πίστευε ότι σημαίνει «με πολλή αγάπη» (lots of love), όμως η Μπρουκς του εξήγησε ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να δείξει ότι κάποιος γελά (laughing out loud).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάμερον: Δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον όμιλο του Μέρντοκ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Γκραντ Κάνυον καίει επί έναν μήνα: Στάχτη πάνω από 500.000 στρέμματα, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πρόκειται για τη χειρότερη φωτιάς της χρονιάς στις ΗΠΑ - Καταστράφηκαν πάνω από 50 κτίρια, ανάμεσά τους το μοναδικό ξενοδοχείο της περιοχής - Μεγάλος ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η πυρκαγιά τις επόμενες ημέρες
Γκραντ Κάνυον
1
Γιατί η Τουρκία φοβάται τα F-35 του Ισραήλ και τα Rafale της Ελλάδας: Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τη δύσκολη θέση της Άγκυρας
Η Τουρκία πλέον αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει περιφερειακό ρόλο στην περιοχή λόγω του γερασμένου στόλου της πολεμικής αεροπορίας της
rafale 7
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες 2