Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Καντίροφ κάνει γυμναστική και σηκώνει βάρη για να αποδείξει ότι δεν είναι βαριά άρρωστος

Ο Καντίροφ κάνει γυμναστική και σηκώνει βάρη για να αποδείξει ότι δεν είναι βαριά άρρωστος

Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ ανήρτησε βίντεο από το γυμναστήριο όπου κάνει βάρη, θέλοντας να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως είναι άρρωστος.

Ο Καντίροφ φαίνεται να είναι σε επικλινή πάγκο, σε μηχάνημα του γυμναστηρίου και όρθιος σηκώνοντας βάρη, κάνοντας διάφορες γυμναστικές ασκήσεις (πιθανότατα για τους ώμους).

Υπενθυμίζεται πως δημοσίευμα της Novaya Gazeta ανέφερε πως ο 47χρονος Καντίροφ πάσχει από οξεία νεκρωτική παγκρεατίτιδα και πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Μάλιστα ανέφερε πως η διάγνωση έγινε το 2019, δεν υπάρχει θεραπεία, και ήδη ο Πούτιν έχει βρει το διάδοχό του.

Το βίντεο όμως δεν μένει στην απλή γυμναστική, καθώς σε κάποια φάση ο Καντίροφ κάνει επίδειξη κινήσεων πολεμικών τεχνών, βάζοντας κάτω έναν συνεργάτη του.

Στο τέλος του βίντεο ο Καντίροφ λέει: «Μια κουραστική μέρα τελείωσε με άσκηση και αισιοδοξία. Να θυμάστε ότι η φροντίδα της υγείας σας είναι μια επένδυση για το μέλλον σας».

Τι έλεγε το δημοσίευμα

Η εφημερίδα Novaya Gazeta, την οποία ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος Ντμίτρι Μουράτοφ, επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Καντίροφ και γιατρούς της Κλινικής του Κρεμλίνου, όπου ο τσετσένος ηγέτης φέρεται να νοσηλεύτηκε το περασμένο φθινόπωρο. Εκείνη την περίοδο είχαν δει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας φήμες για σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ραμζάν Καντίροφ.

Συνεργάτες του Καντίροφ είχαν δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από την επίσκεψη του τσετσένου ηγέτη σε νοσοκομείο για να δει έναν θείο του. Η Novaya Gazeta εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ήταν πρόσχημα για να κρατηθεί μυστική η εισαγωγή του Καντίροφ και η μετέπειτα νοσηλεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο κανάλι του Ραμζάν Καντίροφ στο Telegram, εμφανίζεται ο τσετσένος ηγέτης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του στο Γκρόζνι. Οι εικόνες που τον δείχνουν σχεδόν ακίνητο, να μιλάει αργά και προφανώς με δυσκολία, είναι απίθανο να διαλύσουν τις εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις