Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο κορονοϊός πιέζει τα νοσοκομεία στην Γαλλία: Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ

Ο κορονοϊός πιέζει τα νοσοκομεία στην Γαλλία: Αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ των γαλλικών νοσοκομείων αυξήθηκε κατά 68 την Κυριακή, φθάνοντας τους 5.341. Οι ασθενείς που εισάγονται στις ΜΕΘ τις τελευταίες μέρες μέρες αυξάνονται (σ.σ. την προηγούμενη κατά 19), καθώς η Γαλλία εισέρχεται σε νέο lockdown, το τρίτο κατά σειρά.

Τα σχολεία και οι εμπορικές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη θα κλείσουν στη Γαλλία για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊου και να αποτρέψει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει υποσχεθεί να αυξήσει τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ και να επιταχύνει την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. 

Clik4more: Ινδία: Σοκ! Πάνω από 100.000 κρούσματα σε μια ημέρα

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι άλλοι 185 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 96.678 νεκρούς από την εκδήλωσή της.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 66.794, ξεπερνώντας τα 4,8 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας δεν ανακοίνωσε νεότερα στοιχεία για τις μολύνσεις το Σάββατο, λόγω προβλημάτων στη συλλογή των δεδομένων.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ο Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, τόνισε χθες Κυριακή ότι οι εκπαιδευτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της παιδείας θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα μέσα του Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις