Κόσμος

Ο Ομπάμα κάλεσε τον Ολάντ στον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι προτίθεται να "συνεργαστεί στενά με τον Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνηση του για ένα σύνολο δύσκολων θεμάτων, στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε αργά χθες στον νικητή των γαλλικών προεδρικών εκλογών Φρανσουά Ολάντ για να τον συγχαρεί και τον προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο για διμερή συνάντηση, πριν από τις συνόδους κορυφής της G8 και του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθούν σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Επίσης ο πρόεδρος Ομπάμα “σημείωσε ότι θα μπορούσε να δεχτεί τον εκλεγμένο πρόεδρο Ολάντ στο Καμπ Ντέιβιντ για τη σύνοδο κορυφής της G8 και στο Σικάγο για τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ αυτό το μήνα, και πρότεινε οι δύο πρόεδροι να συναντηθούν νωρίτερα στο Λευκό Οίκο”.

Στο τηλεφώνημα αυτό “ο πρόεδρος Ομπάμα και ο εκλεγμένος πρόεδρος Ολάντ αναφέρθηκαν στη σημαντική και διαρκή συμμαχία μεταξύ των Αμερικανών και των Γάλλων”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολάντ: “Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ