Κόσμος

“Ο Πάπας θα πεθάνει σε 12 μήνες”

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα των καθολικών το δημοσίευμα της εφημερίδας Il Fatto Quotidiano που αναφέρει ότι ο Πάπας Βενέδικτος

κινδυνεύει άμεσα, βασισμένη σε σημείωμα που παρέδωσε στον ίδιο τον Ποντίφικα ο καρδινάλιος Ντάριο Καστριγιόν, πριν από μερικές ημέρες.
“Δεν ελέχθη ότι ο γερμανός ποντίφικας θα δολοφονηθεί, αλλά ότι κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει”, τόνισε ο Παντελάρο μιλώντας χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο ιταλικός τύπος έχει αναφερθεί στο θέμα ωστόσο εκφράζονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κοριέρε Ντέλα Σέρα ότι “δεν έχει διαπιστωθεί αν το εν λόγω σημείωμα είναι αυθεντικό”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι “πρόκειται προφανώς για παραληρήματα που δεν πρέπει να ληφθούν σε καμία περίπτωση σοβαρά υπόψη”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο