Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Πούτιν απειλεί να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη με τον θερμοπυρηνικό πύραυλο Poseidon

Ο Πούτιν απειλεί να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη με τον θερμοπυρηνικό πύραυλο Poseidon
Reuters

Προπαγανδιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν εισηγούνται στον Ρώσο πρόεδρο κάτι που ακούγεται και είναι εξωφρενικό! Να εξαφανίσει τη Βρετανία χρησιμοποιώντας έναν θερμοπυρηνικό πύραυλο Poseidon.

Ο απόστρατος Ρώσος στρατηγός, Yevgeny Buzhinsky κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξαπολύσει τον υποβρύχιο πυρηνικό πύραυλο Poseidon για να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη με ένα ραδιενεργό τσουνάμι ύψους 333 μέτρων, εάν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ μπουν στην Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail την Τρίτη (14.03.2023) ο Buzhinsky δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι η Βρετανία «σίγουρα δεν θα υπάρχει» εάν η Ρωσία εξαπολύσει το φοβερό και τρομερό πυρηνικό της όπλο.

Από κοντά και ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προτρέπουν τον Πούτιν να μη διστάσει να το πράξει. Ο απόστρατος στρατηγός και πρόεδρος του Ρωσικού Κέντρου Ερευνών Πολιτικής, Yevgeny Buzhinsky είπε ακόμα ότι η Βρετανία «σίγουρα θα εξαφανιστεί» εάν η Μόσχα εξαπολύει την οργή του πυρηνικού πυραύλου.

Την ιδέα επικρότησε ο Vladimir Solovyov, γνωστός ως «η φωνή του Πούτιν».

Εάν εξαπολυθεί ο συγκεκριμένος υποβρύχιος θερμοπυρηνικός πύραυλος Poseidon, θα πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό τσουνάμι 333 μέτρων!

Τι είναι η πυρηνική τορπίλη Poseidon της Ρωσίας

Ο Poseidon, αναφέρει η Daily Mail, είναι ένα ρωσικό πυρηνικό όπλο, μείγμα τορπίλης και drone. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατο να αποκρουστεί από τις σημερινές πυρηνικές άμυνες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή παράκτιων πόλεων ή την ανατίναξη αεροπλανοφόρων και τις ομάδες μάχης τους.

Ο Poseidon αποτελείται από έναν σωλήνα 65 ποδιών με διάμετρο σχεδόν 6 πόδια, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί από ειδικά προσαρμοσμένα υποβρύχια και να εκτοξευθεί σαν τορπίλη.

Μόλις εκτοξευθεί, λειτουργεί σαν drone και μπορεί να οδηγηθεί εξ αποστάσεως στον στόχο του.

Ωστόσο, ο σωλήνας περιέχει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που θεωρητικά δίνει στο drone απεριόριστη εμβέλεια μέχρι να βρει τον στόχο του.

Πιστεύεται ότι μπορεί να αναπτύξει έως και 115 μίλια/ώρα, κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να αφήσει πίσω του κάθε τορπίλη που θα εκτοξευόταν για να τον καταστρέψει.

Θεωρείται, επίσης, ότι μπορεί να κινηθεί σε βάθος ενός χιλιομέτρου, κάτι που θα τον έθετε εκτός εμβέλειας των σημερινών τορπιλών.

Ενώ το ακριβές ωφέλιμο φορτίο είναι άγνωστο, το μέγεθος της πυρηνικής κεφαλής που φαίνεται στα σχέδια που διέρρευσαν υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να έχει απόδοση έως και 100 μεγατόνων.

Αυτό θα έκανε τον Ποσειδώνα περίπου δύο φορές πιο ισχυρό από το Tsar Bomba – το μεγαλύτερο πυρηνικό που δημιουργήθηκε ποτέ – το οποίο εξαφάνισε τα πάντα σε ακτίνα 60 μιλίων όταν δοκιμάστηκε το 1961, σπάζοντας τα παράθυρα των κτιρίων σε απόσταση έως και 560 μιλίων.

Τέλος, στο απόλυτα και με κάθε τρόπο απευκταίο, παρανοϊκό αυτό σενάριο, ό,τι θα επέμενε από τη Βρετανία θα ήταν μία ραδιενεργός έρημος!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις