Κόσμος

«Ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά» εκτιμά ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, έκανε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσι Ρέζνικοφ.

Η προοπτική μιας νέας οπισθοδρόμησης για τη Ρωσία μετά την υποχώρηση των στρατευμάτων της από το Κίεβο και αργότερα στη βορειοανατολική Ουκρανία έχει τροφοδοτήσει φόβους ότι η Μόσχα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο. Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμύνεται χρησιμοποιώντας όλο της το οπλοστάσιο.

Ωστόσο, ο Ρέζνικοφ είπε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στην υπό ρωσική κατοχή νότια επαρχία Χερσώνα, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι αυτή η αντεπίθεση αποδεικνύεται λόγω του υγρού καιρού και του εδάφους πιο δύσκολη από ό,τι εκείνη στα βορειοανατολικά.

«Πρώτα και κύρια, το νότιο τμήμα της Ουκρανίας είναι μια αγροτική περιοχή και έχουμε πολλά κανάλια άρδευσης και ύδρευσης και οι Ρώσοι τα χρησιμοποιούν σαν χαρακώματα», είπε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι πιο βολικό για αυτούς».

Click4More: Μεγάλος κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου είπε ο Πούτιν – Παρακολούθησε άσκηση στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας

«Ο δεύτερος λόγος είναι οι καιρικές συνθήκες. Αυτή είναι η περίοδος των βροχών και είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τροχοφόρα οχήματα μάχης», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό μειώνει τις επιλογές για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Η εκστρατεία αντεπίθεσης προς την κατεύθυνση της Χερσώνας είναι πιο δύσκολη από ό,τι στην κατεύθυνση του Χαρκόβου», πρόσθεσε.

Ο Ρέζνικοφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όταν ρωτήθηκε πιεστικά για τα σχέδια του Κιέβου στον νότο.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν πολύ κάτω από το μηδέν το χειμώνα και το Κίεβο προέτρεψε τους ξένους εταίρους να εντείνουν τις παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας για να βοηθήσουν.

Ο Ουκρανός ΥΠΑΝ είπε ότι αναμένει η Ουκρανία να παραλάβει τα εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Σκληρό μάθημα Καρόλου στον Χάρι μετά το χάος με τη διαμονή του: «Το Μπάκιγχαμ δεν είναι ξενοδοχείο της τελευταίας στιγμής»
Ο βασιλιάς Κάρολος έχασε την υπομονή του κι έκλεισε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ στον πρίγκιπα Χάρι, αφού άργησε να απαντήσει στην πρόσκληση φιλοξενίας
Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Χάρι
Αναχαιτίστηκε ρωσικό αεροπλάνο κοντά σε βρετανικό αεροπλανοφόρο στη Θάλασσα της Νορβηγίας – Η ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου όταν το βρετανικό αεροπλανοφόρο συμμετείχε σε αποστολή αποτροπής του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό
Ρωσικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε από βρετανικά μαχητικά