Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Πούτιν και ο δήμαρχος Μόσχας δεν μας αφήνουν να αποχαιρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον Ναβάλνι, καταγγέλλει η χήρα του

Ο Πούτιν και ο δήμαρχος Μόσχας δεν μας αφήνουν να αποχαιρετήσουμε με αξιοπρέπεια τον Ναβάλνι, καταγγέλλει η χήρα του

Το Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Δήμαρχο της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, κατηγόρησε σήμερα, Τετάρτη 28.2.2024, η Γιούλια Ναβάλναγια για το γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκε χώρος για μια αξιοπρεπή κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Γιούλια Ναβάλναγια, λίγη ώρα μετά την ομιλία της ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «αιμοσταγές τέρας», σημείωσε πως αφού «οι άνθρωποι του Κρεμλίνου» σκότωσαν τον Ναβάλνι και χλεύασαν τη μητέρα του, τώρα θέλουν να χλευάσουν και τη μνήμη του.

«Δύο άνθρωποι φταίνε για το γεγονός ότι δεν έχουμε χώρο για πολιτικό μνημόσυνο και αποχαιρετισμό στον Αλεξέι: ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σεργκέι Σομπιάνιν. Οι άνθρωποι του Κρεμλίνου τον σκότωσαν, μετά χλεύασαν το σώμα του Αλεξέι, στη συνέχεια χλεύασαν τη μητέρα του και τώρα χλευάζουν τη μνήμη του. Δεν θέλουμε καμία ειδική μεταχείριση – απλώς να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν κανονικά τον Αλεξέι. Σας παρακαλώ, μην μας ενοχλείτε», έγραψε η Ναβάλναγια στον προσωπικό λογαριασμό της στο X.

 

Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, με μια ανάρτησή της στο X έκανε γνωστό πως η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευση θα πραγματοποιηθούν – ξεχωριστά η κάθε μία – την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις