Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ο Πούτιν προσπάθησε να με σκοτώσει με ποντικοφάρμακο» – Ξεσπά το μοντέλο που αρρώστησε στο Σάλσμπερι

«Ο Πούτιν προσπάθησε να με σκοτώσει με ποντικοφάρμακο» – Ξεσπά το μοντέλο που αρρώστησε στο Σάλσμπερι

Ήταν την περασμένη Κυριακή που το μοντέλο Anna Shapiro και ο σύζυγός της Alex King αρρώστησαν ενώ δειπνούσαν σε εστιατόριο στο Σάλσμπερι.

Το νεαρό μοντέλο Anna Shapiro ισχυρίζεται ότι ήταν στόχος χτυπήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν και επιμένει πως το Κρεμλίνο τη θέλει νεκρή. Η 30χρονη Anna Shapiro και ο 42χρονος σύζυγός της Alex King αρρώστησαν ενώ δειπνούσαν την περασμένη Κυριακή. Είπε ότι βρήκε τον σύζυγό της να έχει καταρρεύσει στις τουαλέτες και να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Ο Alex King δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, με τις αρχές να πιστεύουν ότι το ζευγάρι μπορεί να ήταν στόχος επίθεσης δηλητηρίασης με ποντικοφάρμακο. Το περιστατικό οδήγησε στην εκκένωση του Σάλσμπερι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Οι αρχές φοβούνταν για πιθανή επίθεση με χημικά όπλα.

Το μοντέλο πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως τον κατηγορεί και ως εγκέφαλο της επίθεσης στους Σκριπάλ τον Μάρτιο. “Όταν φτάσαμε παρήγγειλα μια πίτσα και ο Alex πήρε λαβράκι, λαχανικά και πατάτες. Πήραμε και δύο ποτήρια λευκό κρασί”.

Ενώ τελείωναν το γεύμα τους, θυμάται τον σύζυγό της να πηγαίνει στην τουαλέτα και να νιώθει άρρωστη. Μετά από 15 λεπτά άρχισε να ανησυχεί αφού τον είδε να παθαίνει κρίση. Λίγο αργότερα κατέρρευσε και η ίδια.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με έναν σερβιτόρο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο σύζυγός της μεταφέρθηκε με ξεχωριστό ασθενοφόρο. “Δεν είδα ξανά τον Alex. Τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο σερβιτόρος και εγώ γδυθήκαμε και κάναμε μπάνιο πριν υποβληθούμε σε εξετάσεις”.

Χαροπαλεύει ο σύζυγός της, κατηγορεί τον Πούτιν το μοντέλο

Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε σε τοπικό ξενοδοχείο όπου την παρακολουθούσαν μέρα νύχτα αστυνομικοί. Πιστεύεται ότι μπορεί να επιτέθηκαν στο ζευγάρι με στρυχνίνη.

“Είναι τρομακτικό να περιμένω νέα για τον Alex. Νιώθω τυχερή αλλά οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για εκείνον. Ανέκτησε τις αισθήσεις του, κάτι που είναι θαυμάσιο. Ακόμα όμως περιμένουμε τις εξετάσεις του. Είμαι τόσο φοβισμένη που ήθελα να φύγω από το Λονδίνο. Και τώρα έγινε αυτό”.

Η Anna Shapiro γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά έγινε ισραηλινή πολίτης το 2006 ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειάς της. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2008 όπου γνώρισε τον Alex King και τον παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα. Πιστεύει πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι είναι κατάσκοπος.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις