Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Πούτιν υπόσχεται νίκη επί της Ουκρανίας «όπως έκανε ο Κόκκινος Στρατός στο Στάλινγκραντ»

Ο Πούτιν υπόσχεται νίκη επί της Ουκρανίας «όπως έκανε ο Κόκκινος Στρατός στο Στάλινγκραντ»

Να «αξιοποιήσει» την επέτειο της μάχης του Στάλινγκραντ επιχείρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος στο θυμικό των Ρώσων, παρομοιάζοντας τον πόλεμος στην Ουκρανία με τις ένδοξες σελίδες του Κόκκινου Στρατού της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Πούτιν σημείωσε πως η «η Ρωσία είναι και πάλι αντιμέτωπη με τη Γερμανία», παραπέμποντας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε την σημερινή μάχη «κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της» με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια ομιλία του για την επέτειο των 80 χρόνων από την καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρη ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.

Είπε επίσης ότι για μία ακόμη φορά η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με την Γερμανία, καθώς επέκρινε το Βερολίνο για την υπόσχεση του να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 για να υποστηρίξει την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία προειδοποιεί για τα όπλα που στέλνει η Δύση στην Ουκρανία

Η Ρωσία θα κάνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων της να απαντήσει καθώς η Δύση αυξάνει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (2.2.2023) από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καθώς νέα όπλα στέλνονται από την συλλογική Δύση, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το δυναμικό της για να απαντήσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ έδωσε την απάντηση αυτή όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η απάντηση της Ρωσίας θα ξεπερνά τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις