Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πρίγκιπας Χάρι κέρδισε το δικαστήριο εναντίον της Daily Mirror για τις υποκλοπές

Ο Πρίγκιπας Χάρι κέρδισε το δικαστήριο εναντίον της Daily Mirror για τις υποκλοπές
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Πρίγκιπας Χάρι κέρδισε το δικαστήριο εναντίον της Daily Mirror, το βρετανικό ταμπλόιντ που κατηγορούσε για υποκλοπή πληροφοριών της προσωπικής του ζωής με σκοπό να δημοσιεύσουν σκανδαλοθηρικά άρθρα.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο αποφάσισε να καταβληθεί αποζημίωση 140.600 λιρών στον Πρίγκιπα Χάρι από την Daily Mirror, καθώς αποδείχθηκε ότι τα 15 από τα 33 άρθρα που δημοσίευσε το βρετανικό ταμπλόιντ με «πικάντικες» αποκαλύψεις για τη ζωή του ήταν προϊόντα υποκλοπών είτε με χακάρισμα στο τηλέφωνό του είτε με άλλο παράνομο τρόπο.

Ο Δούκας του Σάσεξ έκανε λόγο για περισσότερα από 140 άρθρα. Το δικαστήριο εστίασε σε 33 από αυτά, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν έναν τσακωμό με τον αδερφό του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, λεπτομέρειες από την σχέση του με την πρώην σύντροφο του Τσέλσι Ντέιβι, αλλά και έναν τραυματισμό που υπέστη ο Πρίγκιπας Χάρι παίζοντας ράγκμπι.

Ο Πρίγκιπας Χάρι «έσπασε» τα βασιλικά πρωτόκολλα σε αυτή τη δίκη. Αρχικά, έγινε το πρώτο μέλος βασιλικής οικογένειας, στην ιστορία του θεσμού της βασιλείας από το 1891 μέχρι σήμερα, που κατέθεσε σε δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, σχολίασε την κατάσταση στη Βρετανία, λέγοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η κατάσταση του Τύπου «έχει πιάσει πάτο».

Ο εκδότης παραδέχτηκε σε πρότερη δίκη την παράνομη συλλογής πληροφοριών εις βάρος του πρίγκιπα Χάρι αλλά τόνισε ότι δεν δικαιούται αποζημίωση μεγαλύτερη από 500 λίρες. Τελικά, θα πρέπει να του δώσουν 140.600 λίρες ως αποζημίωση. Σήμερα, ο όμιλος της Daily Mirror «ζήτησε ανεπιφύλακτα συγγνώμη».

«Καλωσορίζουμε τη σημερινή ετυμηγορία που δίνει στην επιχείρηση την απαραίτητη σαφήνεια για να αφήσει πίσω της γεγονότα που είχαν λάβει χώρα πριν από πολλά χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου Mirror Group Newspapers (MGN), που εκδίδει τις Daily Mirror, Sunday Mirror και Sunday People.

Ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την ικανοποίησή του, μέσω του δικηγόρου του, για την καταδίκη της Mirror και υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό του στη δικαιοσύνη έναντι του Τύπου. «Η ετυμηγορία που εκδόθηκε σήμερα με δικαιώνει και μου εμπνέει εμπιστοσύνη», δήλωσε εξ ονόματός του, ο δικηγόρος του Ντέιβιντ Σέρμπορν. «Η αποστολή συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο όμιλος MGN (Mirror Group Newspapers) έχει παραδεχθεί παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για τις οποίες μάλιστα έχει καταβάλλει αποζημίωση 100 εκατομμύρια στερλίνες στα θύματα του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις