Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου υπέβαλε την παραίτησή του

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου υπέβαλε την παραίτησή του

Ο πρόεδρος της πανίσχυρης γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου (ADAC) υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε με τη στημένη ψηφοφορία για το “αυτοκίνητο της χρονιάς”, το οποίο έπληξε σοβαρά το κύρος της οργάνωσης.

Η παραίτηση του Πέτερ Μάγερ έχει άμεση ισχύ, ανέφερε η ADAC σε ανακοίνωσή της. Ο Μάγερ θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον νυν αντιπρόεδρο Άουγκουστ Μαρκλ, μέχρι τη διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης, τον Μάιο, οπότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Σύμφωνα με την ADAC ο 64χρονος Μάγερ, που ήταν πρόεδρος της οργάνωσης εδώ και 13 χρόνια, εξήγησε ότι δεν επιθυμεί να φέρει μόνος του την ευθύνη για τη χειραγώγηση της ψηφοφορίας, μιας υπόθεσης για την οποία δέχτηκε σφοδρή κριτική τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η ADAC, η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου της Ευρώπης με 19 εκατομμύρια μέλη, παραδέχτηκε στις 19 Ιανουαρίου ότι ο διευθυντής επικοινωνιών Μίχαελ Ραμστέτερ είχε “εξωραΐσει” τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το “αυτοκίνητο της χρονιάς” το 2014. Ο “κίτρινος άγγελος”, το βραβείο που απονέμει η λέσχη, πήγε στο τελευταίο μοντέλο Golf της Volkswagen με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε μεταξύ των αναγνωστών του Motorwelt, του περιοδικού που απευθύνεται στα μέλη της ADAC. Ο Ραμστέτερ ήταν διευθυντής σύνταξης του περιοδικού αυτού.

Η λέσχη παραδέχτηκε επίσης ότι και τα εννέα προηγούμενα βραβεία είχαν απονεμηθεί μετά από στημένες ψηφοφορίες.

Ο Μάγερ αρχικά είχε αρνηθεί να παραιτηθεί και αντιθέτως προώθησε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο δέκα σημείων με σκοπό να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών, καθώς δεκάδες χιλιάδες είχαν δηλώσει ότι σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την ADAC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με νοθεία βγήκε Αγαπημένο Αυτοκίνητο της Γερμανίας το VW Golf

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε