Κόσμος

Ο Ρεζά Παχλεβί δηλώνει έτοιμος να ηγηθεί της «μετάβασης στο Ιράν μέσω δημοκρατικών εκλογών»

Ο Παχλεβί ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τον τελευταίο καιρό φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο γιος του έκπτωτου σάχη, ο Ρεζά Παχλεβί, δήλωσε σήμερα (14/02/2026) ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της «μετάβασης« προς ένα «δημοκρατικό και κοσμικού χαρακτήρα μέλλον» στο Ιράν.

Ο Ρεζά Παχλεβί, γιος του έκπτωτου σάχη, έκανε αυτές τις δηλώσεις μπροστά σε 200.000 υποστηρικτές του και πολέμιους του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν, που συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.

«Είμαι εδώ για να εγγυηθώ τη μετάβαση προς ένα δημοκρατικό και κοσμικού χαρακτήρα μέλλον. Δεσμεύομαι να είμαι ο ηγέτης της μετάβασης» προς μια «δημοκρατική και διαφανή διαδικασία, μέσα από τις κάλπες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Παχλεβί ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και τον τελευταίο καιρό φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο στο Ιράν όσο και στο εξωτερικό κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγωνία στη Βρετανία για τον 3χρονο Νόα που εξαφανίστηκε από παιδική χαρά – Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις του παιδιού
Έρευνες σε λίμνη, δάση και κοντά στις γραμμές του τρένου - Έκκληση της Αστυνομίας στους κατοίκους να ψάξουν τα σπίτια τους - Το παιδί δεν μιλάει κι έχει μερική απώλεια ακοής, ενώ βρίσκεται υπό αξιολόγηση για αυτισμό
Βρετανία: Αγωνία για τον 3χρονο Νόα που εξαφανίστηκε από παιδική χαρά – Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις του παιδιού