Κόσμος

Ο Τίλερσον δεν ήταν αρκετός! Απέλυσε ξανά υπουργό μέσω twitter ο Τραμπ

Το ριάλιτι "The Apprentice", το παρουσίαζε επί χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ. Και μάλλον του… έλλειψε. Γιατί όπως στην τηλεόραση απέλυε κάθε εβδομάδα έναν διαγωνιζόμενο, τώρα απολύει υπουργούς από τον Λευκό Οίκο. Θύμα του, μέσω twitter, μετά τον Ρεξ Τίλερσον και η Κίρστεν Νίλσεν.

Με μια ανάρτηση στο twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά ανακοίνωσε την… απόλυση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν. Το ίδιο είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες με τον τότε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Ρεξ Τίλερσον.

 

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε με το tweet του την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το CBS News για την παραίτηση της Νίλσεν. «Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν θα αποχωρήσει από τη θέση της και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες της», ήταν η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

Στη δεύτερη έκανε γνωστό ότι Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας. «Είμαι βέβαιος ότι ο Κέβιν θα κάνει σπουδαία δουλειά».

Εδώ και μήνες υπήρχε η πληροφορία πως η Νίλσεν επρόκειτο να εκδιωχθεί από την κυβέρνηση Τραμπ. Η εφημερίδα The Wall Street Journal είχε γράψει από τον Νοέμβριο πως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποφασίσει να την αντικαταστήσει. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι πως η Κίρστεν Νίλσεν συνόδευσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλιφόρνια και στο Καλέξικο, όπου χτίζεται μέρος του τείχους με το Μεξικό.

trump neilsen
Κίρστεν Νίλσεν – Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια – Φωτογραφία Reuters

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους. Στόχος των πολιτικών αυτών ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών από το Μεξικό και κράτη της κεντρικής Αμερικής που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Η Νίλσεν είχε επικριθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς και είχε βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρά ερωτήματα στο Κογκρέσο.

neilsen
Η Κίρστεν Νίλσεν – Φωτογραφία Reuters

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του αποτελούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια
Ο Αλβανός πολιτικός – μοντέλο Ίλι Πατσούκου που αποτελεί το «όνειρο κάθε γυναίκας» και έχει «ταράξει» τα social media
Ο Ίλι Πατσούκου συνεχίζει να διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική και δεν έχει ακολουθήσει ακόμα την καριέρα του μόντελινγκ όπως του προτείνουν πολλοί χρήστες
Ο Ίλι Πατσούκου
ΕΕ: Αναποτελεσματικό το σύστημα της Meta για την προστασία ανηλίκων στα social media
Η Meta φαίνεται ότι έχει αγνοήσει ευρέως γνωστές επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι πιο νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στις εν δυνάμει βλάβες που προκαλούνται από υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram
Μαθητές με κινητά τηλέφωνα
Πιτ Χέγκσεθ: Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν και να αντιμετωπίσει τα «καρφιά» των Δημοκρατικών
Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για την έλλειψη ενημέρωσης και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου
χεγκσεθ