Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Παίζετε με τη φωτιά!

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ξεκάθαρη απειλή προς το Ιράν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα μόλις… ξύπνησε και άρχισε να tweet-αρει. «Παίζει με τη φωτιά» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος και το μήνυμα ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο.

«Το Ιράν παίζει με τη φωτιά – δεν εκτιμούν πόσο “ευγενικός” ήταν ο πρόεδρος Ομπάμα. Εγώ, όχι!» έγραψε ο Τραμπ, ανοίγοντας ακόμη ένα μέτωπο στην εξωτερική του πολιτική.

«Το Ιράν δεν συγκινείται από τις απειλές καθώς αντλούμε ασφάλεια από τον λαό μας. Δεν θα προκαλέσουμε ποτέ πόλεμο, αλλά μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας αμυντικά μέσα!», απάντησε αμέσως και πάλι μέσω Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον ιρανικών οντοτήτων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα χαράσσει μια ευρύτερη στρατηγική για να αντιμετωπίσει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της, όπως την χαρακτηρίζει, δήλωσαν άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Η απόφαση του Ιράν να προχωρήσει στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου την Κυριακή συνέβαλε στην απόφαση του Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν ήδη από σήμερα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε