Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Τραμπ… τον χαβά του!

Τραμπ

Το Χιούστον μετρά τις πληγές του από το φονικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ. Την ίδια ώρα ο Τραμπ μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου…

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει σίγουρα πολλά θέματα… στο πιάτο της. Το σημαντικότερο από αυτά, φυσικά, η κατάσταση που επικρατεί στο Χιούστον, του Τέξας. Την πόλη δηλαδή που η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ καταρόπωσε στο πέρασμά της.

Ένα ακόμη ζήτημα είναι και οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Ρωσία του Πούτιν… Ενώ την ίδια ώρα η “ανοιχτή πληγή” που ακούει στο όνομα Κιμ Γιονγκ Ουν, παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας.

Με ποιο από όλα τα παραπάνω ασχολείται, λοιπόν, η κυβέρνηση Τραμπ; Με κανένα, είναι η απάντηση. Κι αυτό διότι ο αμερικανός Πρόεδρος συνεχίζει να ονειρεύεται… το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Η “εντολή” Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ ανέθεσε σε τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες να φτιάξουν πρωτότυπα από σκυρόδεμα του τείχους που θέλει να ανεγερθεί κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Την ανακοίνωση έκανε η ομοσπονδιακή υπηρεσία Τελωνείων και Φύλαξης των Συνόρων.

Οι τέσσερις εταιρείες, σύμφωνα με την υπηρεσία, είναι οι:

– Caddell Construction Co με έδρα την Αλαμπάμα

– η Fisher Sand & Gravel Co με έδρα την Αριζόνα

– η Texas Sterling Construction Co με έδρα το Τέξας

– η W.G. Yates & Sons Construction Company με έδρα το Μισισιπή

Οι συμβάσεις που ανατέθηκαν έχουν αξία μεταξύ των 400.000 και των 500.000 δολαρίων, πρόσθεσε η υπηρεσία. Τα πρωτότυπα του τείχους θα πρέπει να έχουν ύψος και πλάτος 9 μέτρων και θα δοκιμαστούν στο Σαν Ντιέγκο, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις