Κόσμος

Ο Τραμπ tweet-αρει μέσα από το νοσοκομείο: «Πάω καλά, νομίζω»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μέσα από το νοσοκομείο Γουόλτερ Ρίντ, όπου εισήχθη εσπευσμένα πριν από μερικές ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να ενημερώσει τους Αμερικανούς για την κατάσταση της υγείας του. Και το έκανε με ένα tweet, φυσικά.

«Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες αφού αποφασίστηκε πως το καλύτερο θα ήταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, καθώς ο κορονοϊός του έχει προκαλέσει πυρετό και κόπωση.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο Marine One στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed όχι μακριά από την Ουάσινγκτον και θα νοσηλευτεί εκεί για «μερικές μέρες».

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Γουόλτερ Ριντ (σ.σ. στη Βηθέσδα του Μέριλαντ) κατά τις «προσεχείς ημέρες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Click4more Αγωνία για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι κατατρομοκρατημένος» – Θα μείνει για ημέρες στο νοσοκομείο

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα, και εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του.

32 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ διακόπηκε απότομα μετά την ανακοίνωσή του πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19. Είναι ασαφές εάν θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το επόμενο debate του με τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που συνεχίζει την εκστρατεία του.

Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Click4more Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ πριν μπει στο νοσοκομείο – «Νομίζω ότι είμαι καλά» (video)

Γιατροί πρότειναν ο Τραμπ να μπει στο Γουόλτερ Ριντ για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία· θρηνούν κάπου 208.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία τους, η μεγαλύτερη του κόσμου, ασθμαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Ο αμερικανικός λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα»
«Θέλουν μια πολιτική που φέρνει τους ανθρώπους κοντά παρά τους διχάζει και ηγέτες που προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
Μπαράκ Ομπάμα
«Σόλο» ο Τραμπ έβλεπε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών - Η Μελάνια τον άφησε για να τουιτάρει για την ειρήνη στην Ουκρανία
Πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε στην Daily Mail ότι η Μελάνια Τραμπ δεν βρέθηκε στην Ανατολική Αίθουσα, όπου ο πρόεδρος Τραμπ και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν τα εκλογικά αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών
Η Μελάνια Τραμπ
Politico: Τα 5 πράγματα που πρέπει να παρακολουθεί η Ευρώπη μετά τη σαρωτική νίκη των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές
Τα αποτελέσματα αυτά πιθανότατα θα δρομολογήσουν έρευνες για τον πόλεμο στο Ιράν, τη λειτουργία του FBI και, φυσικά, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Κυβερνοεπίθεση και σε τράπεζα αίματος στη Γαλλία – Ανέβασαν την θερμοκρασία στα ψυγεία από τους μείον 30 στους 110 βαθμούς
Μετά τις κυβερνοεπιθέσεις σε ψυγεία σούπερ μάρκετ, τις καθηλώσεις αεροπλάνων μετά από απειλές για βόμβα, τις εκκενώσεις εκατοντάδων σχολείων για τον ίδιο λόγο ήρθε η νέα απόπειρα με στόχο τον ευαίσθητο χώρο της υγείας
τράπεζα αίματος
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Πολιτικός σεισμός στο Τέξας – Οι Ρεπουμπλικανοί χάνουν κυβερνήτη και έδρα στη Γερουσία
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο κερδίζει έδρα της Γερουσίας στο Τέξας για τους Δημοκρατικούς νικώντας τον γενικό εισαγγελέα, Κεν Πάξτον - Η 52χρονη Τζίνα Ινοχόσα γίνεται η πρώτη Λατίνα που εκλέγεται κυβερνήτης του Τέξας
Τζίνα Ινοχόσα και Τζέιμς Ταλαρίκο