Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αγωνία για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι κατατρομοκρατημένος» – Θα μείνει για ημέρες στο νοσοκομείο

Αγωνία για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι κατατρομοκρατημένος» – Θα μείνει για ημέρες στο νοσοκομείο

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου κάνει θεραπεία με Remdesivir. Δεν παρέδωσε την εξουσία και θα ασκεί από εκεί τα καθήκοντά του. Καταβεβλημένος και με την αγωνία στο πρόσωπό του βγήκε από τον Λευκό Οίκο. Έχει πυρετό, κόπωση και δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Ήδη κάποιοι βλέπουν κενό εξουσίας.

«Ανησυχούμε πολύ για την υγεία του Προέδρου». Με αυτά τα λόγια αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου περιέγραψαν την κατάσταση λίγη ώρα μετά την μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά την διάγνωσή του Ντόναλντ Τραμπ, με κορονοϊό μετά και την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Click4more Ο Τραμπ tweet-αρει μέσα από το νοσοκομείο: «Πάω καλά, νομίζω»

Παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μεταβίβασε τις εξουσίες του στον Αντιπρόεδρο Μαικ Πένς, η εικόνα που παρουσίασε βγαίνοντας από τον Λευκό Οίκο για να επιβιβαστεί στο Προεδρικό Ελικόπτερο, Marine One ήταν άκρως ανησυχητική.

Η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και αυτό επιβεβαιώθηκε και από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο οποίος δήλωσε χωρίς να θέλει να κατονομαστεί στο CNN ότι ο Πρόεδρος με το που εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό και μεγάλη κόπωση, κατατρομοκρατήθηκε. Πληροφορίες, επίσης αναφέρουν ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει.

Ο Ντόναλντ Τραμπ την ώρα που βγαίνει από τον Λευκό Οίκο για να εισαχθεί στο νοσοκομείο

Πηγή από την ειδική ομάδα για τον κορονοϊό του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN: «Είμαστε στο σκοτάδι όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του Προέδρου».

Ακόμα και το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανέβασε στο twitter ο Τραμπ λίγα λεπτά μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο έδειχνε έναν άλλον άνθρωπο.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ρίντ όπου του γίνεται θεραπεία με Remdesivir, όπως ανακοίνωσε ο γιατρός του. Ο Αμερικανός πρόεδρος πάει καλά και δεν έχει χρειαστεί να του παρασχεθεί οξυγόνο. Ο γιατρός του τόνισε πως σε συνεννόηση και με άλλους ειδικούς αποφασίστηκε ο Τραμπ να ακολουθήσει θεραπεία με ρεμδεσιβίρη. Νωρίτερα, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ ακολουθεί θεραπεία με κοκτέιλ αντισωμάτων. 

Το χρονικό της εισαγωγής του στο νοσοκομείο 

Ήταν λίγα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα στην Ουάσινγκτον και όλοι πάγωσαν όταν άκουσαν ότι για προληπτικούς λόγους ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταφερόταν στο νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

 «Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, θα διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όχι μακριά από την Ουάσινγκτον, όπου θα νοσηλευθεί για μερικές ημέρες», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Click4More Στο νοσοκομείο με πυρετό ο Ντόναλντ Τραμπ! Δεν μεταφέρει τις αρμοδιότητές του στον αντιπρόεδρο Πενς (video)

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ (Βηθέσδα, Μέριλαντ) κατά τις «προσεχείς ημέρες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με το προεδρικό ελικόπτερο, του Marine One, καθώς περίμενε τον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από τον Λευκό Οίκο στις 6.16 το απόγευμα φορώντας μάσκα και κοστούμι. Χαιρέτισε τους δημοσιογράφους αλλά δεν έκανε δηλώσεις. Επιβιβάστηκε στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One στις 6:17.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο νοσοκομείο. Εκεί, επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο το οποίο τον μετέφερε στην είσοδο του νοσοκομείου.

Καρέ – καρέ η έξοδος Τραμπ από τον Λευκό Οίκο προς το νοσοκομείο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μένει στην Προεδρική σουίτα του νοσοκομείου η οποία είναι εφοδιασμένη με ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Το νοσοκομείο Walter Reed στην Βηθεσδά του Μέριλαντ REUTERS/Joshua Roberts

Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο είχαν βγει στον προαύλιο χώρο προκειμένου να δουν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αναχωρεί για το νοσοκομείο.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Αλίσα Φάρα δήλωσε ότι ο Τραμπ δεν μεταβίβασε τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο Πενς παρά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. «Ο Πρόεδρος παραμένει επικεφαλής», είπε.

Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Click4More Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ πριν μπει στο νοσοκομείο – «Νομίζω ότι είμαι καλά» (video)

Γιατροί πρότειναν ο Τραμπ να εισαχθεί στο Ουόλτερ Ριντ για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία· θρηνούν κάπου 208.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία τους, η μεγαλύτερη του κόσμου, ασθμαίνει.

Η θεραπεία που του χορηγήθηκε

Νωρίτερα ο γιατρός του ανακοίνωνε ότι ο ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση.

Click4More «Σ’ αγαπώ μπαμπά, είσαι πολεμιστής» – Ιβάνκα και Έρικ Τραμπ έστειλαν μηνύματα αγάπης στον πατέρα τους

«Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών.

Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις