Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο “τσιφούτης” Τραμπ: Πού και τι του αρέσει να τρώει; [pics]

ΦΩΤΟ BLOOMBERG
ΦΩΤΟ BLOOMBERG

Την τελευταία φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, ήταν ο εν αναμονή Πρόεδρος και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Τη νύχτα της 15ης του Νοέμβρη, παρόλα αυτά, αφού έστειλε τους συνεργάτες του στο σπίτι, ξεμύτισε από το γραφείο του και εμφανίστηκε στο “21 Club”, ένα εστιατόριο με ιστορία 88 ετών, το οποίο επιλέγουν οι πλουσιότεροι των Νεοϋορκέζων, μόλις πέντε τετράγωνα μακριά από τον “πύργο του Τραμπ”.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι μόνιμος θαμώνας του εστιατορίου, στο οποίο απολαμβάνει το δείπνο του μαζί με την σύζυγό του στο τραπέζι 11, ακριβώς δίπλα από την είσοδο και κάτω από το διακοσμημένο ταβάνι του εστιατορίου, από το οποίο κρέμονται από μινιατούρες φορτηγών ως την σπασμένη ρακέτα του θρύλου του τένις Τζον Μακενρο.

Το μενού του 21 Club, έχει την ίδια ποικιλία με το… ταβάνι του. Περιλαμβάνει κλασικά πιάτα όπως η σαλάτα του Καίσαρα (19$), και το ταρταρ μπριζόλας (42$), αλλά και πειραματικές δημιουργίες του σεφ Σιλβέν Ντελπίκ με επιρροές από όλο τον κόσμο: Το καρπάτσιο χταποδιού (24$), για παράδειγμα, είναι εκπληκτικό οπτικά με τις λεπτοκομμένες φέτες του μαγειρεμένου σε κρασί χταποδιού με την βινεγκρέτ.

Όμως αν θέλετε να απολαύσετε ό,τι και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραγγέλνει πάντοτε το ίδιο πιάτο, ίσως απογοητευτείτε κάπως. Ο πρόεδρος παραγγέλνει πάντοτε το μπέργκερ “21” (36$), το οποίο προτιμά καλοψημένο και με τη συνοδεία αμερικανικού τυριού. Μαζί παραγγέλνει και ένα Bloody Mary χωρίς αλκοόλ, ή παγωμένο τσάι ή Coca Cola Light.

Αυτό λέγεται μάλιστα πως είναι ίσως το πρώτο burger πολυτελείας, το οποίο πρωτοσερβιρίστηκε την δεκαετία του 1940. Το “21” μπέργκερ φτιάχνεται περιέχει κιμά από τρια κομμάτια μοσχαριού. Το μπέργκερ συνοδεύεται από πίκλες, ντομάτα, ψημένα κρεμμύδια αλλά και την ειδική σως του “21” και προσφέρεται με διάφορα τυριά, από τσένταρ ως και ροκφορ.

Ένα άλλο κλασικό πιάτο του “21” είναι το κοτόπουλο, που συνηθίζει να επιλέγει η Μελάνια Τραμπ -σύμφωνα με το προσωπικό- αξίας 39$, που συνοδεύεται από τυρί Gruyere. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Πρώτη Κυρία, να τρώει αυτό το βαρύ και παλιομοδίτικο πιάτο.

Πριν ο “πύργος του Τραμπ” υπάρξει ακόμη και σαν υποψία στο μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ο πατέρας του ο Φρεντ, ήταν κι αυτός θαμώνας του εστιατορίου, μαζί με τον συνεταίρο του. Στο εστιατόριο μάλιστα υπάρχει πλακέτα που ενημερώνει τους θαμώνες, για το που συνήθιζε να κάθεται ο Φρεντ Τραμπ.

Δεν είναι γνωστό πότε ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκίνησε να πηγαίνει στο συγκεκριμένο εστιατόριο, πάντως ο Σάκερ Ναΐνι, εργαζόμενος εκεί για περισσότερα από 40 χρόνια, λέει πως η πρώτη φορά που θυμάται τον Τραμπ στον μαγαζί είναι το 1977, όταν και είχε προσκληθεί από τον δικηγόρο του γερουσιαστή Μακάρθι, Ρόι Κον.

Ο Ναΐνι, που είναι μετανάστης πρώτης γενιάς από την Ινδία, σημειώνει πως ο Τραμπ συνήθως μιλά μαζί του 5 ή 6 λεπτά προτού παραγγείλει, κυρίως για την πολιτική στη Νέα Υόρκη. Ο Ναΐνι, προσθέτει πως ο Τραμπ “δίνει, καμιά φορά, καλό φιλοδώρημα”. “Όχι πάντα, αλλά καμιά φορά” σημειώνει με νόημα.

Η επίσκεψη του Τραμπ στο εν λόγω εστιατόριο τον περασμένο Νοέμβρη αν και τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ, δεν ήταν η τελευταία πριν γίνει πρόεδρος. Ένα κυριακάτικο απόγευμα του Δεκεμβρίου, ο διευθυντής του “21 Club” δέχτηκε ένα τηλέφωνημα για μια κράτηση της τελευταίας στιγμής για ένα από τα πριβέ δωμάτια δείπνου. Στην άλλη γραμμή, βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Λίγες εβδομάδες πριν την ορκωμοσία, σήκωσε το τηλέφωνο και έκανε την κράτηση μόνος του.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε