Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν πήγε στον Τζίμι Κίμελ και δήλωσε «συνεπής» στα οικογενειακά του καθήκοντα

Ο Τζο Μπάιντεν πήγε στον Τζίμι Κίμελ και δήλωσε «συνεπής» στα οικογενειακά του καθήκοντα

Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή την περασμένη Τετάρτη. Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στο διάσημο σόου «Jimmy Kimmel Live!» χαλαρός και ευδιάθετος, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για την οικογένεια του. 

Μπαίνοντας στο πλατό της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ, ο Τζο Μπάιντεν έβγαλε τη μάσκα του και χαιρέτισε με στρατιωτικό νεύμα τον διάσημο παρουσιαστή, ο οποίος συνέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ με τον Τομ Κρουζ για την αγάπη του στα γυαλιά αεροπορίας. 

Τζίμι Κίμελ και Τζο Μπάιντεν μίλησαν αρχικά για το ζήτημα της οπλοκατοχής, το οποίο μετά και το μακελειό στο Ουβάλντε απασχολεί έντονα την αμερικανική κοινωνία. Ανακαλώντας μάλιστα τη συζήτηση που είχαν πριν από 3 χρόνια για αυτό το ζήτημα, ο γνωστός παρουσιαστής ρώτησε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει κάτι για την αποφυγή των τραγωδιών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η τελευταία φορά που ελήφθη κάποιο σοβαρό μέτρο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής ήταν υπό τη δική του αντιπροεδρία, κατηγορώντας ευθέως τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ. Υποστήριξε δε ότι η προηγούμενη διοίκηση έθεσε κυριολεκτικά τη δημοκρατία σε κίνδυνο.

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε και για τον πληθωρισμό, τον οποίο χαρακτήρισε ως «την καταστροφή της ύπαρξής μας», τονίζοντας ιδιαίτερα την ακρίβεια στα τρόφιμα και τη βενζίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκπομπή παρακολουθούσε από το κοινό η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, αλλά και η εγγονή του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μάλιστα γνωστό ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν τα γενέθλια της κόρης του και της ευχήθηκε «χρόνια πολλά μωρό μου».

Στην ερώτηση του Τζίμι Κίμελ για το αν πρέπει κάποιος να υπενθυμίζει στον πρόεδρο των ΗΠΑ αυτές τις ημερομηνίες ώστε να είναι συνεπής και στα οικογενειακά του καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν είπε: «Ο πατέρας μου έλεγε ότι η οικογένεια είναι η αρχή, η μέση και το τέλος».

Παρότι παραδέχτηκε ότι η χώρα εξακολουθεί να υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέμεινε ότι «ποτέ δεν ήταν πιο αισιόδοξος στη ζωή» του, για να λάβει την απορία του παρουσιαστή ο οποίος τον ρώτησε: «Γιατί είστε τόσο αισιόδοξος; Δεν βγάζει νόημα!»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε δε ότι εναποθέτει τις ελπίδες του στους νέους, την «καλύτερα μορφωμένη, τη λιγότερο προκατειλημμένη και την πιο χαρισματική γενιά στην αμερικανική ιστορία». «Αυτή η γενιά θα αλλάξει τα πάντα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις