Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τζόνσον στο “καναβάτσο” αλλά στηρίζει με νύχια και με δόντια τον σύμβουλο που έσπασε την καραντίνα του κορονοϊού

Ο Τζόνσον στο “καναβάτσο” αλλά στηρίζει με νύχια και με δόντια τον σύμβουλο που έσπασε την καραντίνα του κορονοϊού

Υπουργοί παραιτούνται, ο Τύπος “πυροβολεί”, η κοινή γνώμη βοά, αλλά ο Τζόνσον επιμένει να στηρίζει τον σύμβουλό του που έσπασε την καραντίνα και ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα ενώ είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα την υποστήριξή της προς τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, επανέλαβε η βρετανική κυβέρνηση, η οποία δια εκπροσώπου της και σε σχέση με τις κατηγορίες που συνεχίζει να δέχεται ο σύμβουλος για τις αντιφάσεις σχετικά με την παραβίαση του lockdown, τόνισε σε ενημέρωση ότι ενήργησε λογικά και νόμιμα.

click4more: «Βράζει» η Βρετανία για τον σύμβουλο του Τζόνσον – «Σε ποιον πλανήτη ζουν;»

«Ο πρωθυπουργός μίλησε διεξοδικά με τον Ντόμινικ Κάμινγκς για τους λόγους των πράξεών του και είναι ικανοποιημένος με την εξήγηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει έρευνα για το εάν ο Κάμινγκς παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας που διέπει τους συμβούλους της κυβέρνησης.

Σε ερωτήσεις για θέματα που παραμένουν αναπάντητα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι εκπρόσωπός του και ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ίδιο τον Κάμινγκς να δώσει τις εξηγήσεις του δημόσια, όπως και έκανε χθες, απαντώντας αναλυτικά σε ερωτήσεις.

click4more: Πικρό ποτήρι για τον Μπόρις Τζόνσον – Παραιτήθηκε υπουργός διαμαρτυρόμενος για τον «ταξιδιάρη» σύμβουλό του

«Κατά τη γνώμη του πρωθυπουργού, πιστεύει πως ο Ντόμινικ Κάμινγκς ενήργησε λογικά, νόμιμα και με εντιμότητα και με ενδιαφέρον προς την οικογένειά του και τους άλλους» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις