Παρασκευή, 17 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του – Επίσκεψη με συμβολισμό σε κλινική για καρκινοπαθείς

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του – Επίσκεψη με συμβολισμό σε κλινική για καρκινοπαθείς

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα Τρίτη (30.04.2024) στα δημόσια καθήκοντά του για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έφτασαν στο University College Hospital Macmillan Cancer Centre στο Λονδίνο, μία κλινική θεραπείας του καρκίνου, σε μια δημόσια εκδήλωση υποστήριξης προς το προσωπικό, τους ασθενείς και τη συνεχιζόμενη ερευνητική εργασία.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την παρουσία του στην εκκλησιαστική λειτουργία την Κυριακή του καθολικού Πάσχα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε μείνει μακριά από τα δημόσια καθήκοντά του. 

Όμως, την περασμένη εβδομάδα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια ανακοίνωση με ένα πιο θετικό μήνυμα για την υγεία του μονάρχη.

«Η Μεγαλειότητά του θα ξαναρχίσει σύντομα τις δημόσιες δραστηριότητές του μετά την περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης». 

Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε ότι ο βασιλιάς θα συνεχίσει τη θεραπεία του, όμως οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από την πρόοδό του και αυτό σημαίνει ότι ο Κάρολος θα είναι σε θέση να αναλάβει ξανά κάποια από τα καθήκοντά του.

Οι δραστηριότητές του πάντως «θα προσαρμόζονται, εάν είναι αναγκαίο, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος» για την υγεία του, διευκρίνισαν. 

Η σημερινή είναι η πρώτη δημόσια έξοδός του από τότε που οι γιατροί του είπαν να αποφεύγει τα δημόσια καθήκοντα όσο υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος ευδιάθετος που επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του, συνομίλησε με τους ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η συμβολική κίνηση του βασιλιά Καρόλου να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα με την επίσκεψη σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο δείχνει την πρόθεσή του να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου.

Ο ίδιος, ελπίζει πως η επίσκεψη στο νοσοκομείο θα δώσει δημοσιότητα στις νέες έρευνες για τον καρκίνο, που διεξάγονται στο Macmillan Cancer Centre με την στήριξη του οργανισμού «Cancer Research Uk».

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις