Κόσμος

Ο Χαμενεΐ καλεί σε Ιντιφάντα: Στηρίζει ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις κατά του σχεδίου Τραμπ

Ο Χαμενεΐ υποστήριξε πως όσοι Άραβες ηγέτες στηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι "ανίκανοι".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιράν θα στηρίξει όσο μπορεί ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, προτρέποντας του Παλαιστινίους να αντισταθούν στο αμερικανικό σχέδιο για την ειρήνευση με το Ισραήλ.

«Πιστεύουμε πως ένοπλες Παλαιστινιακές οργανώσεις θα υψώσουν ανάστημα και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται και η Ισλαμική Δημοκρατία θεωρεί καθήκον της τη στήριξή τους», πρόσθεσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σε ομιλία του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

«Συνεπώς θα τους στηρίξουμε όπως και όσο μπορούμε και η στήριξη αυτή είναι επιθυμία τόσο του ισλαμικού συστήματος, όσο και του Ιρανικού έθνους», πρόσθεσε.

Ο Χαμενεΐ υποστήριξε επίσης πως όσοι Άραβες ηγέτες στηρίζουν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ –την επονομαζόμενη ‘Συμφωνία του Αιώνα’—είναι ανίκανοι: «μην κοιτάτε την παρουσία λίγων προδοτών Αράβων ηγετών στη ‘Συμφωνία του Αιώνα’. Είναι ανίκανοι και δεν χαίρουν σεβασμού ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το έθνος», τονίζεται στο tweet που ανήρτησε ο ίδιος.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανάρτηση, ο Χαμενεΐ υποστηρίζει πως το σχέδιο του Τραμπ θα καταπέσει προτού ο Τραμπ πεθάνει: «το αμερικανικό σχέδιο της ‘Συμφωνίας του Αιώνα’ θα πεθάνει προτού πεθάνει ο Τραμπ».

Σε άλλο τόνο, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ κάλεσε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Φεβρουαρίου, οι οποίες αντιμετωπίζονται σαν βαρόμετρο για την αποδοχή που χαίρει στους πολίτες η ιρανική ηγεσία, έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα που την έφεραν στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με τις ΗΠΑ.

«Είναι πιθανόν κάποιος να μη με συμπαθεί, αλλά εάν συμπαθεί το Ιράν και θέλει την ασφάλειά του, τότε θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες», τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα του ο Χαμενεΐ, υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές θα βοηθήσουν να επιλυθούν τα διεθνή προβλήματα του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με τουλάχιστον έναν νεκρό και 5 τραυματίες - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5