Κόσμος

O Χούλιο Ιγκλέσιας απορρίπτει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση: «Είναι απολύτως ψευδείς και με θλίβουν βαθιά»

«Με βαθιά θλίψη απαντώ στις κατηγορίες που απήγγειλαν δύο άτομα που εργάζονταν στο παρελθόν για μένα», έγραψε ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας περνά στην αντεπίθεση, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε κατηγορία που τον εμπλέκει σε σκοτεινές υποθέσεις. Με δημόσια δήλωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης (15.01.2026), ο Ισπανός τραγουδιστής χαρακτήρισε απολύτως ανυπόστατους και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς που προέρχονται από δύο πρώην εργαζομένους του.

Οι καταγγελίες, οι οποίες κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων, προκάλεσαν την αντίδραση του τραγουδιστή χαρακτηρίζοντας εντελώς ψευδείς τις κατηγορίες εναντίον του.

«Αρνούμαι ότι κακοποίησα, εξανάγκασα ή δεν σεβάστηκα οποιαδήποτε γυναίκα. Αυτές οι κατηγορίες είναι απολύτως ψευδείς και με θλίβουν βαθιά», έγραψε ο τραγουδιστής στο Instagram, στην πρώτη του αντίδραση από τότε που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση την Τρίτη.

«Με βαθιά θλίψη απαντώ στις κατηγορίες που απήγγειλαν δύο άτομα που εργάζονταν στο παρελθόν για μένα», έγραψε ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης.

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοια κακία, αλλά εξακολουθώ να έχω τη δύναμη για να ενημερώσω τους ανθρώπους για όλη την αλήθεια και να υπερασπιστώ την αξιοπρέπειά μου απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατηγορία», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να ξεχάσω τόσους αγαπημένους ανθρώπους που μου έστειλαν μηνύματα στοργής και αφοσίωσης. Βρήκα μεγάλη παρηγοριά σε αυτούς», κατέληξε στο μήνυμα, το οποίο καταλήγει με μια αναπαραγωγή της υπογραφής του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julio Iglesias (@julioiglesias)

Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2021, ο Χούλιο Ιγκλέσιας κατηγορείται για «επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση» εις βάρος της Λόρα και της Ρεμπέκα (ψευδώνυμα), τότε ηλικίας 22 και 28 ετών, και ότι τις υπέβαλε επίσης σε κακοποιητικές συνθήκες εργασίας στις κατοικίες του στη Δομινικανή Δημοκρατία και στις Μπαχάμες, όπως κατήγγειλαν την Τετάρτη οι οργανώσεις Women’s Link Worldwide και η Διεθνής Αμνηστία, οι οποίες υποστηρίζουν τις δύο πρώην υπαλλήλους.

Στην καταγγελία που υπέβαλαν στις 5 Ιανουαρίου οι δύο γυναίκες στα ισπανικά δικαστήρια αναφέρονται κυρίως σε «πράξεις “που ενδέχεται να συνιστούν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την επιβολή καταναγκαστικής εργασίας και δουλείας”, “παραβιάσεις της σεξουαλικής ελευθερίας και ακεραιότητας, όπως η σεξουαλική παρενόχληση”, καθώς και σε επίθεση και ξυλοδαρμό και καταπατήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων», δήλωσαν οι οργανώσεις.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, η Women’s Link Worldwide και η Διεθνής Αμνηστία πρόσθεσαν ότι οι δύο ενάγουσες θα καταθέσουν σύντομα στις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, οι οποίες τους έχουν χορηγήσει «καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα».

Την Τρίτη, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Univision και το ισπανικό διαδικτυακό ειδησεογραφικό πρακτορείο elDiario.es δημοσίευσαν μια εκτενή έρευνα βασισμένη στις μαρτυρίες της Ρεμπέκα και της Λόρα, της οικονόμου και της φυσικοθεραπεύτριας του τραγουδιστή κατά τη στιγμή των καταγγελλόμενων γεγονότων.

Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης και παρενόχλησης από τον τραγουδιστή. Μία από αυτές περιέγραψε επίσης και στα δύο μέσα ενημέρωσης γεγονότα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως βιασμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga
Politico: Πώς ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε κατά λάθος μια αλβανική εξέγερση
Φλαμίνγκο, μια παρθένα ακτογραμμή και ένα λαμπερό θέρετρο με την οικονική επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πολιτικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αλβανίας
Protesters hold banners and placards during a protest against a luxury resort, a plan by a company linked to Donald Trump's son-in-law, Jared Kushner, on an environmentally sensitive part of the Adriatic coast, in Tirana, Albania, June 12, 2026. REUTERS/Valdrin Xhemaj