Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο… υπερταξικός κορονοϊός που σαρώνει τον κόσμο και οι θεωρίες συνωμοσίας

κορονοϊός
Φωτογραφία: Reuters

Ο κορονοϊός “χτύπησε” τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, ενώ νοσεί και Σουηδός μεγαλοτραπεζίτης. “Καλπάζει” ο φονικός ιός σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα… λόμπι, οι Εβραίοι και ο ΠΟΥ που συνιστά ψυχραιμία για τους συνωμοσιολόγους.

Τον υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ, “χτύπησε” ο κορονοϊός, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός βρίσκεται σε «καλή κατάσταση», στο σπίτι του στο Παρίσι.

Click4more: Σοκ! Ολόκληρη η Ιταλία σε καραντίνα για τον κορονοϊό! Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια μέχρι τον Απρίλη!

«Ο υπουργός βγήκε θετικός σήμερα», αφού εμφάνισε «συμπτώματα», διευκρίνισε το γραφείο του, σημειώνοντας πως ο Ριστέρ είχε παραστεί πολλές ημέρες την περασμένη εβδομάδα στην Εθνοσυνέλευση, όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα.

κορονοϊός

Εν τω μεταξύ στη Σουηδία έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του κοροναϊού. Το πιο ηχηρό κρούσμα είναι αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Μάρτιν Φόλντεν, ο οποίος ήταν θετικός στις ιατρικές εξετάσεις.

Η σουηδική Ρίκσμπανκ (Κεντρική Τράπεζα) σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ένας από τους εργαζόμενούς της προσεβλήθη από την ασθένεια, δίχως να αναφέρει την ταυτότητά του. Μολαταύτα, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαίωσε πως το κρούσμα πρόκειται για τον Φόλντεν, ο οποίος σύμφωνα με τη δήλωσή του δεν αισθάνεται καλά.

Σε καραντίνα Ρεπουμπλικάνος βουλευτής!

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Αμερικανός βουλευτής Νταγκ Κόλινς ανακοίνωσε ότι τίθεται αυτοβούλως σε απομόνωση, επειδή τον περασμένο μήνα ήρθε σε επαφή με ένα πρόσωπο το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στην επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός εξήγησε μέσω του Twitter ότι αυτή η επαφή έγινε στο Μέριλαντ, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC). «Σήμερα το απόγευμα ενημερώθηκα από το CPAC ότι εντόπισαν μια φωτογραφία μου μαζί με τον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον Covid-19», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κόλινς. «Μολονότι δεν έχω κάποια συμπτώματα, αποφάσισα να τεθώ σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε.

Ο κορονοϊός “χτύπησε” και ιερέα στις ΗΠΑ!

Την ίδια ώρα, οι αρχές των ΗΠΑ καλούν σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών, εξαιτίας του κορονοϊού, όσους πιστούς επισκέφθηκαν εκκλησία στη Βορειοδυτική Ουάσινγκτον σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής, δεκάδες εκκλησίες στις ΗΠΑ συνιστούν αποφυγή χειραψιών και εναγκαλισμού, ενώ προχωρούν σε αλλαγή του τυπικού της Θείας Λειτουργίας.

Click4more: Κοροναϊός στην Ελλάδα: SOS για τις ευπαθείς ομάδες, ποιες είναι και τι να προσέξουν

Μάλιστα, κάθε υπηρεσία στην εκκλησία του Ιησού έχει σταματήσει, γιατί ένας εφημέριος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Επειδή, ο ιερέας είχε προβεί σε χειραψία με περίπου 500 άτομα, την τελευταία εβδομάδα, όλοι οι πιστοί κλήθηκαν να μπουν σε οικειοθελή καραντίνα και η εκκλησία έκλεισε για πρώτη φορά μετά το 1800.

Ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, δεκάδες εκκλησίες λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα στις ΗΠΑ. Η κυριότερη αλλαγή αφορά την Θεία Κοινωνία γιατί εγκαταλείπεται η προσφορά οίνου από κοινό κύπελλο. Επιπλέον, η προσφορά της Ευχαριστίας παύει να δίνεται στο στόμα, αλλά στο χέρι.

κορονοϊός

Κορονοϊός: Πάνω από 500 νεκροί στην Ευρώπη!

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό, με τους 97 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Click4more: Λουκέτα… παντού! Και νέα επικαιροποιημένη λίστα με κλειστά σχολεία για όλη την Ελλάδα!

Η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία του Covid-19, η Ιταλία, κατέγραψε 97 θανάτους μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που ανεβάζει στους 463 τους νεκρούς από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας: 463 στην Ιταλία, 21 στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 4 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Κορονοϊός και θεωρίες συνωμοσίας…

Παράλληλα, ο ραγδαίος τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορονοϊός, συνοδεύεται παγκοσμίως από θεωρίες συνωμοσίας. Λέγεται ότι η επιδημία είναι βιολογικό όπλο ή ακόμα και ότι είναι τιμωρία του Θεού. Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει έκκληση στην λογική και εφιστά την προσοχή των πολιτών για τους τσαρλατάνους.

Click4more: Η 58χρονη με κορονοϊό και ο γιος της αποκλειστικά στο “Live News” – Κυκλοφορούσε κανονικά στον Πύργο μέχρι να διαγνωστεί θετική

Οι μύθοι έχουν εξαπλωθεί ακόμη ταχύτερα από τον ίδιο τον κορωναϊό τις τελευταίες εβδομάδες – παγκοσμίως.

Ισλαμιστές κληρικοί από την Τυνησία και την Αίγυπτο, για παράδειγμα, υποστηρίζουν ότι η επιδημία είναι η θεϊκή τιμωρία της Κίνας για την αντιμετώπιση των Ουιγούρων.

εμβόλιο

“Ο κορονοϊός είναι… αμερικανο-εβραϊκό δημιούργημα”

Στο Ιράκ, ένας πολιτικός σχολιαστής διαδίδει την άποψη ότι η επιδημία αποτελεί αμερικανο-εβραϊκή συνομωσία. Ο στόχος είναι να αποδεκατιστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. Σε πολλές θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχει το σενάριο σύμφωνα με το οποίο κάποιοι δαιμόνιοι εγκέφαλοι στο παρασκήνιο ελέγχουν τη διεθνή πολιτική και χρησιμοποιούν επίσης βιολογικά όπλα, συχνά κατηγορώντας τους Εβραίους για όλα. Αυτό συμβαίνει και με τον ισχυρισμό του ιρακινού αναλυτή: πίσω από την εικαζόμενη συνομωσία βρίσκεται η εβραϊκή οικογένεια των Ρότσιλντ ή κάποιο «σιωνιστικό λόμπι».

Στην Ρωσία και το Ιράν εξαπλώθηκαν φήμες ότι η επιδημία είναι μια επίθεση των ΗΠΑ με βιολογικά όπλα.

Κορονοϊός και θεωρίες συνωμοσίας στις ΗΠΑ

Στις ίδιες τις ΗΠΑ οι δεξιοί συνομωσιολόγοι και αντίπαλοι του εμβολιασμού, υποστηρίζουν ότι το ξέσπασμα του ιού οφείλεται στον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα με τα ψέματα και τις φήμες για τα αίτια του COVID19 κυκλοφορούν επίσης ψευδείς υποσχέσεις για την θεραπεία του : Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι το εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο, αν και δεν είναι δυνατόν ακόμα να προβλεφθεί το πότε, όπως τονίζουν ομόφωνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Click4more: Κραουνάκης: Ο κοροναϊός είναι εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών

Στη Νιγηρία, σύμφωνα με το BBC, ένας ιερέας ισχυρίστηκε ότι μια σούπα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενούντες. Κάτι που επίσης κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αφρικής είναι ότι το σκόρδο θεραπεύει τον ιό.

Στην Ινδία, ένας εθνικιστής ακτιβιστής Χίντού συνέστησε ούρα ή κοπριά από ινδικές αγελάδες ως φάρμακο κατά του ιού.

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός, μαζί και οι… αρλούμπες παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή απέναντι σε τους τσαρλατάνους που δημιουργούν ψευδείς ελπίδες, είτε από πολιτικό είτε από θρησκευτικό φανατισμό ή απλώς λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Click4more: Κλάψτε! Ο Αμβρόσιος βρήκε το φάρμακο για τον κορονοϊό!

Και τούτο διότι ο φόβος του ιού μετατρέπεται σε χρήμα, αφού το εμπόριο ελπίδας ανθεί στο Διαδίκτυο: Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκαν διάφορα βιβλία τα οποία δίνουν συμβουλές για την αντιμετώπιση του ιού ή αποκαλύπτουν υποτιθέμενα μυστικά για την επιδημία.

Η πλατφόρμα Amazon μάλιστα ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι έχει αφαιρέσει δεκάδες χιλιάδες προϊόντα τα οποία υποτίθεται ότι προσφέρουν προστασία από τον κορωναϊό και / ή ήταν εντελώς υπερτιμημένα.

Ο κορονοϊός, το εμβόλιο και η έκκληση του ΠΟΥ

Γεγονός είναι ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να προβλεφθεί πότε θα υπάρξει εμβόλιο κατά του COVID19. Ο ιός αποτελεί κίνδυνο για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας. Αντίθετα, η ηλικία των προσβεβλημένων και το ιατρικό ιστορικό προηγούμενων ασθενειών πιθανότατα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της νόσου.

κρούσματα κορονοϊού

Ως εκ τούτου, η ΠΟΥ απευθύνει έκκληση στους πολιτικούς να συμπεριφέρονται με ιδιαίτερα υπεύθυνο τρόπο, αφού όλες οι χώρες πρέπει να προετοιμαστούν για την επιδημία. Ο ερευνητής του ΠΟΥ Σουμίγια Σουαμινάταν τόνισε μάλιστα ότι είναι «πολύ σημαντικό οι πολιτικοί να λένε πράγματα που βασίζονται στην επιστημονική γνώση και να είναι λογικοί. Με τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση μπορούν βεβαίως να δημιουργήσουν πολιτική αίσθηση και να επηρεάσουν, αλλά τον ιό δεν μπορούν να τον σταματήσουν.

Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις