Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Οδηγός φορτηγού χάζευε στο κινητό ενώ οδηγούσε και σκότωσε γυναίκα οδηγό! [video]

Οδηγός φορτηγού χάζευε στο κινητό ενώ οδηγούσε και σκότωσε γυναίκα οδηγό! [video]

Σε πέντε χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας οδηγός φορτηγού που κοίταγε το κινητό του την ώρα που οδηγούσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα μπροστινό αυτοκίνητο και να σκοτώσει τη ηλικιωμένη οδηγό.

Στο βίντεο από την καμπίνα του φορτηγού δείχνει τον 34χρονο Ντέιβιντ Σιλντς να ασχολείται με το κινητό του για ελάχιστα δευτερόλεπτα, τα οποία όμως ήταν ικανά να προκαλέσουν την τραγωδία. Στο σοκαριστικό βίντεο διακρίνεται η προσπάθεια που καταβάλλει ο οδηγός να φρενάρει, όμως ήταν ήδη αργά. Το δυστύχημα είχε συμβεί το 2017 στη Σκοτία.

Χτύπησε το αμάξι που βρισκόταν μπροστά του και χτύπησε την 66χρονη, Ιβόν Μπλάκμαν, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο μερικές εβδομάδες αργότερα.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο άνδρας της, Ραλφ Μπλάκμαν, ο οποίος δήλωσε μετά την απόφαση καταδίκης του 34χρονου οδηγού, πως ελπίζει αυτό να γίνει παράδειγμα για όσους ασχολούνται με το κινητό τους και παράλληλα οδηγούν.

Μάλιστα όπως ανέφερε ήταν επαγγελματίας οδηγός για 40 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του εν κινήσει, γιατί γνώρισε απόλυτα το τι θα μπορούσε να συμβεί αν έχανε την προσοχή του από τον δρόμο.

Ο δικηγόρος του οδηγού είπε πως ο πελάτης του είναι συντετριμμένος και ζητάει συγγνώμη απο τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας για το κακό που προκάλεσε. 18 δευτερόλεπτα ήταν ικανά να προκαλέσουν τέτοια τραγωδία….

Πηγή: dailyrecord.co.uk

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις